Dalen behoudt ongeslagen status

De voetballers van Dalen wisten zondag, na een uitstekende seizoenstart, opnieuw een overwinning te behalen. Dit keer was het bezoekende VENO uit Vollenhove het slachtoffer. Met een duidelijke 3-0 zege trok Dalen verdiend aan het langste eind.

Flitsende start

De wedstrijd kende zondagmiddag een flitsende start. Al na drie minuten kwam Dalen op voorsprong door een doelpunt van Niels Koert. Hij schoot een doorgekopte bal van Tijmen Venhorst tegen de touwen: 1-0. Er zat in de beginfase veel tempo in de wedstrijd.VENO was na de openingstreffer direct dicht bij de gelijkmaker, maar Nick Jonkman knikte de bal in vrije positie naast het doel. Dalen stichtte gevaar door Kjetil Brand, die een gerichte vrije trap uit de hoek zag worden getikt door doelman Jos Bril. Bij een snelle uitbraak van Sem Jansen toonde de doelman van VENO ook zijn kunnen. Na de aantrekkelijke openingsfase zakte het spelpeil zienderogen. Dalen werd slordiger in de opbouw en VENO werd in de slotfase van de eerste helft sterker, zonder echt gevaarlijk te worden.

Twee wissels

Trainer Martin Drent bracht in de tweede helft met Wessel Drogt en Rob Vrielink twee nieuwe vleugelspitsen in het veld. Boris Swierts en Sem Jansen moesten voor hen het veld ruimen. Dalen had na rust weinig meer te duchten van VENO en controleerde de wedstrijd volledig. Niels Koert toonde zich opnieuw trefzeker en verdubbelde de score na geknoei in de verdediging van VENO: 2-0. Rob Vrielink zag een fraaie inzet in de linkerbovenhoek gekeerd door keeper Bril. Toch was ook de sluitpost van VENO in de laatste minuut kansloos bij een inzet van Marijn Verdoold. De centrale verdediger van Dalen stond na een corner weer eens op de juiste plaats en zorgde voor de 3-0 eindstand. Met tien punten uit vier wedstrijden bekleedt Dalen nu een mooie derde plaats op de ranglijst.