Dalen behaalt nacompetitie

Door een 1-0 overwinning op kampioen LSC 1890 behaalden de voetballers van VV Dalen een ticket voor deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse.

Kansen klein

Vooraf leken de kansen klein voor Dalen. Deelname aan de nacompetitie was afhankelijk van het resultaat van SC Emmeloord. Door de overwinning van Dalen en het 2-2 gelijkspel van SC Emmeloord nam Dalen de periodetitel over van kampioen LSC 1890.

Sem Jansen matchwinner

Dalen startte voortvarend aan de wedstrijd. Uiteraard was te merken, dat LSC 1890 na het behaalde kampioenschap niet tot het gaatje ging. Na een goede doelpoging van Rob Vrielink opende Sem Jansen in de tiende minuut de score. LSC 1890 wist daar in de eerste helft weinig tegenover te stellen. Een harde inzet van Rik Jongstra belandde hard op de onderkant lat, maar Dalen raakte tweemaal het aluminium door inzetten van Kletil Brand en Tijmen Venhorst

Weinig te genieten

In de tweede helft viel er voor de toeschouwers weinig te genieten. LSC drong aan zonder werkelijk resultaat en Dalen maakte te weinig gebruik van de geboden ruimte . Beide ploegen maakten daarnaast nog volop gebruik van hun wisselmogelijkheden. De zege van Dalen bleek, na het onverwachte gelijkspel van SC Emmeloord, voldoende om deelname aan de nacompetitie af te dwingen.

In de bloemetjes

Na afloop van de wedstrijd werden er meerdere trainers, begeleiders en een speler in het zonnetje gezet, omdat ze afscheid namen.