Coronamaatregelen Gezondheidscentrum Dalen

Het gezondheidscentrum en de huisartsen te Dalen en Coevorden nemen gezamenlijke maatregelen om een snelle verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan.

Wat moet u doen?

Eerst bellen

Kom niet naar het gezondheidscentrum, maar neem altijd eerst telefonisch contact met ons op. De huisartsenpraktijk is alleen geopend voor patiënten die een afspraak hebben.

Voordat u telefonisch contact met ons opneemt, verzoeken wij u voor informatie over het corona-virus te kijken op www.thuisarts.nl of te bellen met het landelijke info-nummer 0800-1351.

Niet binnenkomen met de volgende symptomen

Heeft u een van de onderstaande symptomen? Dan mag u het gezondheidscentrum niet betreden.

Symptomen:

 • Verkoudheid (dus ook alleen snotterig of niezen) en-of
 • Keelpijn en/of
 • Hoesten en-of
 • Benauwdheid en-of
 • Andere luchtweg klachten en-of
 • Koorts
 • Een van deze symptomen de afgelopen 24 uur

Beperkte spreekuren

Om verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen en geen onnodig risico’s te lopen voor patiënten en personeel zijn de spreekuren zeer beperkt. De huisarts en de overige medewerkers zullen zoveel mogelijk proberen uw klacht telefonisch te behandelen.

Na telefonisch contact met de assistente wordt door de huisarts beoordeeld of een afspraak alsnog noodzakelijk is. Het kan zijn dat u naar aanleiding van uw klachten gezien wordt door uw eigen of een andere huisarts in Huisartsenpraktijk Dalen of in de Veltstroom te Coevorden. Heeft u een afspraak bij de huisarts, volg dan de instructies van de assistente.

Maatregelen gezondheidscentrum Dalen

 1. Bij verkoudheid, hoesten, keelklachten, luchtwegklachten of griepklachten met of zonder koorts: THUISBLIJVEN en zo min mogelijk contact met anderen totdat u 24 uur klachtenvrij bent.
 2. HET PAND NIET BETREDEN BIJ DE GENOEMDE SYMPTOMEN!
 3. Spreekuren zullen zoveel mogelijk telefonisch plaatsvinden.
 4. Alleen voor zieke mensen geldt: Beleid/behandeling vindt plaats na overleg met de assistente en de huisarts.
 5. Het kan zijn dat u naar aanleiding van uw klachten gezien wordt door uw eigen of een andere huisarts op een andere locatie.
 6. Volg de instructies op die de assistente u heeft gegeven.
 7. Begeleiders van patiënten die voor een acute klacht komen, mogen GEEN luchtwegklachten hebben. In dat geval moet een andere begeleider worden gezocht.
 8. Herhaalmedicatie bij voorkeur telefonisch bestellen
 9. Herhaalmedicatie na minimaal 3 dagen ophalen
 10. Bent u ziek (luchtwegklachten en/of koorts), vraag dan iemand anders of die het voor u kan halen.
 11. De apotheek neemt geen contant geld aan.
 12. De apotheek is gesloten tussen 12.00-13.00 uur.
 13. De tandarts heeft geen reguliere afspraken zij behandelen spoed bij niet-coronapatiënten. Neem eerst telefonisch contact op met uw tandarts.
 14. Het laboratorium is niet aanwezig. Er wordt alleen bloed afgenomen indien strikt noodzakelijk bij het laboratorium te Emmen of Hardenberg. Neemt hiervoor telefonisch contact op met het laboratorium.
 15. De landelijke adviezen voor het testen op het corona-virus zijn gewijzigd. Vanaf nu worden alleen mensen ouder dan 70 jaar met ernstige ziekteverschijnselen, mensen met een onderliggende ziekte en ernstig zieke mensen voor wie opname in het ziekenhuis nodig is, getest.