Cheque van Dorpsbelangen voor St. Volksvermaken en Oranjecomité

Dorpsbelangen Dalen heeft aan de Stichting Volksvermaken en Oranjecomité een bedrag beschikbaar gesteld van €1500,- voor de organisatie van het School- en Volksfeest deze zomer.

Voorzitter Harry Lamberts overhandigt de cheque aan Gert Lubbers, penningmeester van de Stichting Volksvermaken, en aan Henk Wilting, voorzitter.

Vrijwilligers centraal

Harry Lamberts noemt het School- en Volksfeest op 3,4,5 en 6 juli een belangrijk evenement in het dorp. Met een geldelijke bijdrage wil Dorpsbelangen dit ondersteunen. Met de flyer die bij iedereen in de bus is gedaan gaat het feest steeds meer leven.

Een School- en Volksfeest kun je alleen realiseren door de inzet van vrijwilligers. Overal zijn mensen al bezig, met de straatversiering en voor de optocht met versierde wagens. Alleen met iedereen samen wordt het een succesvol feest.
Dorpsbelangen hecht veel waarde aan het feest, vooral omdat het voor alle inwoners van Dalen is.
Via de website www.samendalen.nl draagt Dorpsbelangen bij aan de communicatie.

Sponsorbijdragen

Penningmeester Gert Lubbers van Volksvermaken geeft aan dat het nu financieel wat lastiger is dan een aantal jaren terug. Ze missen een aantal sponsoren en zijn dus heel blij met de extra bijdragen. Ze werken voor zo’n groot evenement met een flinke begroting. Er is veel budget nodig en ze zijn blij met de bijdragen. Ze zijn ook nu nog in gesprek met meerdere sponsoren.

Henk Wilting geeft aan dat het School- en Volksfeest draait op vrijwilligers. De commissie bestaat uit 30 vrijwiligers en alleen al voor het kinderfeest op school zijn 100 vrijwilligers in touw. En daar komen de buurten nog bij.

Volksvermaken collecteert deze week voor de bijdragen van alle Dalenaren. Het gaat heel goed. Mensen lopen warm voor het feest, en dat is ook merkbaar binnen de organisatie. Dalen is er klaar voor!