BWB-school in districtsfinale schoolvoetbal

Zinderend heet en erg spannend was het op sportpark Meerdijk Noord in Emmen afgelopen woensdagmiddag, waar de districtsfinale schoolvoetbal regio Noord plaatsvond. De BWB-school was hierbij van de partij. Tijdens de regiofinale bij vv Dalen op 20 april jl. kwam één van de twee deelnemende jongensteams van de BWB-school als winnaar uit de bus en het team mocht daarmee door naar de volgende ronde. Hoewel het meidenteam van de BWB-school de regiofinale niet had gewonnen, werden zij wel uitgenodigd voor deelname aan deze districtsfinale.

Acht jongensteams van de groepen 7 en 8 streden in deze districtsfinale in twee poules tegen elkaar. De deelnemende scholen waren OBS De Iemenhof uit Schoonebeek, OBS De Vlinder uit Ter Apel (twee teams), Sint Gerardusschool uit Barger-Oosterveld, OBS De Woert uit Oosterhesselen, Kardinaal Alfrinkschool uit Emmen, OBS De Vlonder uit Wedde en de BWB-school uit Dalen.

Daarnaast was er ook in twee poules een strijd tussen acht meidenteams van de scholen Sint Gerardus Majellaschool uit Nieuw-Schoonebeek, OBS De Kubus uit Emmen, OBS De Vlinder uit Ter Apel (twee teams), OBS Hagenhofschool uit Stadskanaal, OBS ’t Eenspan uit Emmen en de BWB-school uit Dalen. Het doel van de middag was voor zowel de jongens als de meiden plaatsing voor de volgende ronde: de districtsfinale bij vv Jubbega op 1 juni a.s.

Het meidenteam, onder leiding van coach juf Chantalle, ging fanatiek het spel in. Helaas wisten ze niet te winnen en na de poulewedstrijden eindigde voor hun het toernooi.

Het jongensteam, gecoacht door Marcel Boorsma, toonde zich gelijk als een sterk team en was in de eerste wedstrijd al snel aan de winnende hand. De wedstrijd eindigde dan ook met een flinke overwinning. Ook de tweede en derde wedstrijd werden overtuigend gewonnen, waardoor het jongensteam met geen enkel tegendoelpunt als winnaar van de poule uit de bus kwam.

Ook in de halve finale wisten ze weer goed te scoren: meerdere doelpunten werden gemaakt, maar het eigen doel bleef leeg en een plek in de finale was daarmee veroverd.

Het team van de Sint Gerardusschool uit Barger-Oosterveld wachtte de BWB-school op in de finale. In een spannende en pittige strijd wist de tegenstander al vlot te scoren, maar de BWB-school gaf de moed niet op. De tegenstander bleek erg sterk en toen tegen het eind van de wedstrijd nog een tegendoelpunt volgde, leek de strijd gestreden. Met een eindstand van 0-2 moet de BWB-school genoegen nemen met (maar mogen ze zeker ook zeer trots zijn op) een tweede plek!

Hieronder een paar foto’s als impressie. Meer foto’s vind je via deze link.