Busreis Seniorenvereniging e.o. naar Otterlo

Vanaf de Selkersgoorn vertrokken we op 3 augustus met 40 personen en de chauffeur van GeBo uit Nieuwleusen richting Otterlo.
Jantje Scholten heette ons welkom namens het bestuur en de chauffeur stelde zich voor. We waren ruim op tijd vertrokken en daarom maakten we een ommetje via Staphorst en Rouveen om daarna bij Zwolle de grote verkeersweg weer op te rijden. Onderweg nog een bijna botsing meegemaakt maar onze chauffeur kon tijdig remmen en we kwamen met de schrik vrij.

Onderweg kwamen we langs vele mooie plekken en genoten we volop van de mooie natuur. Aangekomen in Otterlo stond de koffie klaar met een dik stuk appelgebak.
Tijdens de koffie vertelde een boswachter over wat er op de Hoge Veluwe allemaal te zien was. Ze liet diverse voorbeelden rondgaan zoals geweien van herten die elk jaar afvielen en binnen een mum van tijd opnieuw weer aangroeiden. Heel interessant allemaal voor ons.

Na haar praatje was het tijd voor een broodmaaltijd, broodjes en een krentenbol en natuurlijk koffie of thee. Hierna gingen we allemaal in de Safari Express, een soort open busje getrokken door een auto waarmee we een tocht maakten over de Hoge Veluwe. Onderweg konden we de uitleg van de ochtend zelf in ogenschouw nemen.

Door de hitte waren niet veel dieren te zien. Wel zagen we een koppel paarden en een enkel hert. Heel veel fietsers in dit prachtige gebied en allemaal zwaaien naar ons natuurlijk. Onderweg even gestopt voor een beker thee of water waar we in de hitte wel aan toe waren. De heide bloeide nog niet volop maar over een paar week zal alles paars zijn volgens onze gids. Aan het slot van deze mooie tocht arriveerden we weer bij de Waldhoorn. Na een drankje ter verkoeling stond een warme maaltijd voor ons klaar, met tomatensoep met brood, patat, frisse sla en een stoofpotje vlees en tot slot zelfgemaakt ijs van de Waldhoorn. Dit was meteen de afsluiting van ons bezoek aan de Hoge Veluwe.

We reden vanaf Zwolle een andere route terug vanwege een bericht aan de chauffeur dat ergens achter Zwolle een ongeluk had plaatsgevonden. Niet erg voor ons want nu kwamen we via Nieuwleusen, Slagharen etc. in Coevorden aan en waren we alweer bijna thuis.
Jantje Scholten bedankte de chauffeur en hij kreeg een envelop met inhoud aangeboden.