Buitenschools sporten van start gegaan

De BWB-school is met de twee andere basisscholen uit Dalen en omstreken en kinderopvangorganisatie Kinderwereld gestart met het aanbieden van buitenschoolse sportactiviteiten. Dit gebeurt in samenwerking met de Sportservice Groep en de verenigingen.

‘Nadat we de overstap hebben gemaakt naar een continurooster wilden we graag het buitenschoolse aanbod vergroten’, vertelt directeur Gerjo Stegeman.
Zo ontstond het idee voor het buitenschoolse sportaanbod. ‘We vinden het belangrijk dat de kinderen bewegen en natuurlijk plezier hebben. Samen met de sportverenigingen en Kinderwereld zijn we toen om tafel gegaan. Uiteindelijk hebben we in de Sportservice Groep een ideale partner gevonden die ons hierbij helpt. Zij zorgen voor de coördinatie en verzorgen grotendeels de activiteiten. Ze worden hierbij ondersteund door vrijwilligers van de verenigingen.’
Inmiddels is er een start gemaakt. ‘We zijn begonnen met volleyballessen. Daarna volgen badminton, judo, voetbal, schaatsen, tennis, hardlopen, mountainbike en gym. Het aantal aanmeldingen is groot en de eerste reacties zijn positief.

Het schooljaar wordt afgesloten met een tweetal ‘instuifmomenten’ waar diverse sporten aan de orde komen.’

Bron: BWB-school