Bruidsmodeshow

Aold Daol’n organiseerde een bruidsmodeshow in de Selkersgoorn. Het was dezelfde show die in mei voor de Seniorenvereniging was georganiseerd. Om half 3 kwamen de bewoners de zaal binnen waar de koffie en thee voor hen klaar stond. De modellen waren inmiddels aangekleed en voorzien van een corsage of bruidsboeket, gemaakt door Angelique van Smuk. Ze hadden er weer zin in.

Bruidsmode van 1894 tot 1967

Hermien Boesjes presenteerde de show op een vrolijke, humoristische wijze. De trouwjurken waren geschonken aan Aold Daol’n. De oudste jurk dateert van 1894. De jongste was van 1967. De bruidegoms droegen ook pakken uit de collectie van Aold Daol’n. Hermien vertelde van elke bruidsjurk een mooi verhaal over het toenmalige bruidspaar en tussendoor over de gebruiken, zoals toestemming vragen, verloving, voor de uitzet sparen en trouwlocaties. Het kwam de toeschouwers allemaal heel bekend voor. Hermien droeg de officiele toga van Bertus Groefsema, die vroeger als trouwambtenaar heel veel echtparen heeft getrouwd.

De jurk uit 1894 werd gedragen door achterkleindochter Emmy Balstra – Kip en haar bruidegom voor deze dag, Feddie Zomers, droeg het trouwpak van de grootvader van Marianne Esschendal – Schuiling. Het oorijzer maakte het plaatje compleet. Uit 1938 kwam de bruidsjurk van de moeder van Jantje Uneken – Eggen, geshowd door Jantje en begeleid door haar bruidegom Hendrik.

Heel bijzonder was de trouwjurk uit 1945. Deze is gemaakt van parachutestof! De stof is inmiddels zo teer dat hij op een kapstokje werd geshowd.

Liedjes en een borrel toe

Het was een prachtige middag met 75 jaar bruidskleding en de verhalen erbij. Na afloop werden er nog liedjes gezongen die bij die tijd hoorden en onder het genot van een advocaatje of een glaasje boerenjongens werd de middag afgesloten door Annelies Jipping van de Selkergoorn.