Bouwbedrijf W.R. Scholten draagt bedrijf over aan Zweers Ane


Met ingang van het nieuwe jaar stopt eigenaar Johan Scholten de exploitatie van het 70-jaar oude familiebedrijf. Hij draagt het geheel inclusief personeel over aan Bouwbedrijf Zweers uit Ane. Een grote stap naar een nieuwe toekomst.

Johan Scholten pakt de kans, die zich voordoet, met beide handen aan. Bouwbedrijf W.R. Scholten is een traditioneel bedrijf met impact in de regio en wekte de interesse van Zweers in Ane. Scholten was op zoek naar een mogelijkheid om te stoppen maar wilde de continuïteit voor zijn medewerkers waarborgen. Johan: ‘Mensen die mij en ons bedrijf kennen, weten dat dit een zware keuze is geweest. Je doet niet zomaar een bedrijf van de hand. Ik zocht naar een overnamepartij die past bij ons gedachtegoed als het gaat om kwaliteit van personeel en werk. In Bouwbedrijf Zweers vond ik dat’.

Passie en visie

De laatste periode ervaarde Johan sterker de verantwoordelijkheid voor zijn medewerkers en hun gezinnen. ‘Ik werk al jarenlang met geweldig goed personeel, die ook loyaal aan mij zijn. Ik vind dat zeker niet vanzelfsprekend. Samen zorgen we dat onze belofte aan de klant ook écht gaat gebeuren. Deze passie voor het vak en visie merk ik ook bij Bouwbedrijf Zweers. Daarom ben ik heel blij dat de overname met Zweers rond is gekomen’. De medewerkers van Bouwbedrijf Scholten gaan allen vrijwel op dezelfde voet verder, weliswaar bij een groter bedrijf. Het installatiebedrijf dat Scholten vorig jaar startte gaat eveneens mee over. Voor Bouwbedrijf Zweers is dit een ‘nieuwkomer’ en een mooie aanvulling op hun activiteiten.

Begin in de jaren 50

Bouwbedrijf Scholten is in de jaren ’50 opgericht door de opa van Johan. Midden jaren ’70 is het bedrijf voorgezet door Johans ouders Wim en Truus. Op 1 januari 1997 is Johan bij hen als timmerman in dienst gekomen en leerde het vak. In 2004 nam Johan de aandelen over van zijn ouders en bracht het bedrijf tot waar het nu staat. ‘We zijn altijd bewust een ‘klein’ traditioneel bouwbedrijf gebleven met grote ambities. Projecten als de Caspershof in Dalen en de Voorhof in Emmen waren wel de kers op de taart. We werken altijd met een vaste groep onderaannemers op basis van vertrouwen over en weer. Deze mensen én al onze klanten ben ik heel dankbaar voor alles wat zij mij gebracht hebben’.

Zweers start met de 2e fase Caspershof

Per 1 januari is de overname een feit en Bouwbedrijf Zweers laat er geen gras over groeien. Zij starten volgende maand al met de bouw van de 2e fase Caspershof in Dalen. Johan: ‘Vol vertrouwen kijk ik naar de toekomst. Bouwbedrijf Zweers gaat haar plannen waarmaken’.

‘En mijn toekomst? De passie voor bouw en vastgoed blijft, maar ik heb echt nog geen idee. Ik zie wat er op mijn pad komt. Mijn vrouw Jeanette heeft thuis in elk geval een klussenlijst voor mij klaarliggen’.