Boek Dalerveen in voorbereiding

Begin 2016 is een aantal enthousiaste mensen in één van de buurten van Dalerveen, de Middenbuurt, begonnen met het verzamelen van informatie, verhalen en anekdotes over het dorp Dalerveen. Inmiddels hebben  mensen uit de twee andere buurtverenigingen van Dalerveen zich hier ook bij  aangesloten met als doel, het realiseren van een boek over de geschiedenis van het dorp Dalerveen en haar inwoners. Er is al over verschillende onderwerpen die het dorp aangaan  informatie verzameld. Of het nu gaat om de oude zuivelfabriek die ooit het centrum van bedrijvigheid vormde in het dorp, de geschiedenis van de dorpsschool of het verenigingsleven, vele onderwerpen zijn zeer de moeite waard om in een compleet naslagwerk beschreven te worden. Veel informatie is inmiddels al aangeleverd via foto’s met bijbehorende verhalen of door gesprekken met (oudere) bewoners uit het dorp.

Naoorlogse geschiedenis

De nadruk zal liggen op de naoorlogse geschiedenis van het dorp, zodat het lezen van het boek voor veel (ex)dorpsgenoten en andere geïnteresseerden uiteindelijk een feest van herkenning en ontdekking zal worden.
Een werkgroep, bestaande uit:
Anna Wiers en Rensje Plantinga namens B.V. de Middenbuurt
Tanja Mulder en Jolanda Meppelink namens B.V. de Haar
John Ettekoven en Gerco Otten namens B.V. het Zuideind,
is bezig om een boek samen te stellen over Dalerveen. Onze bedoeling is om hier, samen met jou, iets moois van te maken. Heb je leuke foto’s, verhalen of wetenswaardigheden geef het aan ons door, zodat we het kunnen gebruiken. We komen ook graag langs om je verhaal vast te leggen. Blijf op de hoogte en help ons om informatie compleet te maken via onze Facebook pagina.
Meer info: BoekDalerveen@gmail.com
of Anna Wiers 06-38726115 / Rensje Plantinga 06-81783656

Bron: http://www.dalen.nu