Bloembollen in de Daoler Tuun

De Daoler Tuun doet mee aan de Groene Alliantie Coevorden. Doel van deze alliantie is het ontwikkelen van natuurvriendelijke verbindingen tussen natuurgebieden en dorpen.           

In het kader hiervan kon men dit najaar bloembollen bestellen die bijdragen aan de bestrijding van de eikenprocessierups. 

Aantrekkelijk voor insecten

Na een onderzoek in 2015 is tijdens verschillende monitoringrondes een goed beeld ontstaan welke bolsoort welk type insect aantrekt. Aan de hand hiervan is een mengsel van verschillende type bolsoorten samengesteld die gedurende de gehele periode erg aantrekkelijk zijn  voor de gaasvlieg, sluipwesp en sluipvlieg.                                                                                                        

De  natuurlijke bestrijders van de eikenprocessierups zijn:  Anemoon blanda Blue Shades, Krokus Ruby Giant, Krokus Goldilocks, Tulp Syvestris, Tulp Bakeri Lilac Wonder, Muscari Latifollium, Chionodoxa luc.gigantea en Narcissus Tête-a-Tête.

In de Tuun zijn maandagmiddag 26 oktober een groot aantal bolletjes  onder de verschillende bomensoorten gepoot. Daarnaast werd de vijver deze dag weer geknipt en geschoren en zo van overtollige rietgroei verlost.