Bloembinderij Lubberman na 50 jaar in andere handen

Bloembinderij Lubberman, al jarenlang een begrip in Dalen en omstreken, gaat op 31 augustus over in andere handen. Al in 1948 begon  Lubberman senior, de vader van Bert, als een van de eerste kwekers in Erica met het verkopen van bloemen die rechtstreeks uit de kassen kwamen.
In 1970 vestigde hij zich in Dalen aan de Schoolstraat en zette daar een bloemenwinkel op. Begin jaren ’80 nam Bert Lubberman het bedrijf van zijn vader over en wist het samen met zijn vrouw Tineke en hun medewerkers uit te laten groeien tot een – hoe toepasselijk- bloeiend bedrijf. Douwe Hoving uit Hardenberg neemt de winkel met ingang van maandag 31 augustus over. De bedrijfsnaam blijft ongewijzigd en de huidige werknemers behouden hun baan.

Goed gevoel

Bert Lubberman geeft aan dat hij er alle vertrouwen in heeft, dat de zaak door de nieuwe eigenaar op goede wijze wordt voortgezet. “Ik ben nu 63 jaar en het is nu een goed moment om de zaak uit handen te geven. Het wordt natuurlijk wel steeds zwaarder als je ouder wordt. Binnen de familie was er geen opvolger en er diende zich iemand aan met goede capaciteiten. In goed overleg zijn we er uit gekomen. Mijn vrouw Tineke zal nog twee dagen in de zaak werkzaam blijven en het is natuurlijk belangrijk dat de rest van het personeel wordt overgenomen.”