Blaasmuziek in de Tuun

Zondagmiddag organiseerde de plaatselijk muziekvereniging ‘Volharding’ een mini-muziekfestival in de Daoler Tuun. Het festival dat vorig jaar niet door kon gaan vanwege de coronapandemie vond nu wel plaats voor zo’n  100 bezoekers. Het weer werkte ook deze zondag weer mee.                     

Naast ‘Volharding’ was er ook muziek van de ‘De Breibergers’ uit Dalerpeel.
Jan Vermeij van muziekvereniging ‘Volharding’ fungeerde als spreekstalmeester voor beide korpsen en heette de bezoekers van harte welkom. Hij roemde de Daoler Tuun als een prachtige locatie om in te mogen spelen en dankte de werkgroep en vrijwilligers voor hun bijdrage hieraan.

Afwisselend programma

Het publiek kon vervolgens volop genieten van een zeer afwisselend programma. ‘Volharding’ bracht nummers als: Barcelona, Abba, The Rose, Gream of Clapton, Super Hits 90 en Italin Pop.  ‘De Breibergers’ brachten o.a. African Symfonie, A Discovery Fantasy, The Best of James Bond en Kedeng Kedeng van Guus Meeuwis. Dit laatste nummer paste prachtig bij de voorbijrazende trein langs de Tuun.                                  

Ondanks het feit dat beide orkesten noodgedwongen een lange periode niet of weinig hebben kunnen repeteren werd er wel op niveau gemusiceerd o.l.v. Henk Kruimink voor ‘De Breibergers’ en Jan Bergsma voor ‘Volharding’. De gezamenlijke optredens van beide orkesten vindt om en om plaats in Dalerpeel en Dalen. Een mooie aanvulling op het culturele leven in de dorpen.

Hieronder de foto’s van het optreden van ‘De Breibergers’.