Biologische bloembollen met korting

Biodiversiteit is voor de gemeente Coevorden een belangrijk onderwerp. Biologische bloembollen, zonder gif, horen daar bij. De gemeente Coevorden is de eerste gemeente in Nederland waar inwoners biologische bollen met korting kunnen bestellen.

De Werkgroep Groen van Dorpsbelangen Dalen is op de hoogte van het project.

Bloembollen van Velt

Velt is de Vereniging voor ecologisch leven, koken en tuinieren. Normaalgesproken kunnen alleen leden van de vereniging biologische bloembollen met korting inkopen.

Dit jaar heeft Velt een pilot voor de gemeente Coevorden. Inwoners kunnen tot 20 mei gebruik maken van een speciale kortingscode CoevordenVelt24 voor 20% korting.

De bestellingen kunnen gedaan worden via https://samenaankoop.velt.nu/

Vul de kortingscode in en kies voor het afhaalpunt Coevorden. Je kunt je bestelling afhalen in oktober of november, hierover krijg je via de mail nog nader bericht. 

Waarom biologische bloembollen?

De Vlinderstichting en de Bijenstichting adviseren biologische bloembollen. Op gangbare bloembollen zitten vaak giftige stoffen waardoor bijen en insecten ziek worden of zelfs dood gaan. Daarom zijn de bloemen van deze biologische bollen niet alleen mooi in de tuin maar zorgen ze ook voor voeding voor bijen en insecten.