Bijbels koken

Op 3 april zijn we, zoals iedere maand, eerst gezellig gestart met koffie of thee en hebben we vervolgens  met de kookdames/heren besproken wat we die dag gaan eten.
Deze keer hadden we op het menu:
voorgerecht      woestijnsoep,
hoofdgerecht   gebakken vis met noten op Egyptische wijze bereid, salade met geitenkaas, peer en walnoot en zilvervliesrijst met spelt en quinoa, besprenkeld met balsamicocrème.
nagerecht         koffie/thee met notendadelmunten.

Aan de slag

Eerst worden de taken verdeeld. Wie doet wat? Daarna gaan we aan de slag.
De voorbereiding bestaat meestal uit veel snijwerk, er wordt namelijk voor ca. 25 personen gekookt. Per gerecht zijn er een aantal dames/ heren die dit gerecht maken. Rond een uur of 5 komen de gasten binnen en gaan gezellig bijkletsen met elkaar. Zo kunnen we om 18.00 uur aan tafel.

Ontmoeting

Het doel van onze maandelijkse maaltijden is ontmoetingen creëren. Er is veel behoefte aan contact.
Ook moeten we in dit alles meenemen dat we er vooral zijn voor ouderen en mensen die alleen zijn. We trekken even met ze op. Wat we ze geven is vooral tijd en gezelligheid en natuurlijk lekker eten.

Voor deze maaltijd vragen wij een kleine bijdrage van ± €5,00.

Meedoen?

Wij zoeken kookdames/heren die ons zouden willen helpen met het voorbereiden van de maaltijd. Vindt u het leuk om te koken, meld u dan aan.
Wilt u de volgende keer ook mee-eten of helpen koken geeft u zich dan op bij Peter en Jeannet den Braanker, tel: 0524-551251 of per mail Jeannetboxman63@gmail.com