Bibliotheek en de gemeenteraadsverkiezingen: laat je stem horen!

Op wie kun je stemmen bij de verkiezingen? Wat willen de partijen? De bibliotheken in Coevorden zorgen voor informatie in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart. Dit doen ze onder meer via een informatiehoek in de bibliotheken en er zijn filmpjes gemaakt met de kandidaat-raadsleden.

Bereid je keuze voor 

In de bibliotheek van Dalen en in alle andere vestigingen van de bibliotheken in Coevorden is een informatiehoek over de gemeenteraadsverkiezingen. Hier vind je informatie over de partijen en kandidaat-raadsleden. Met die achtergrondinformatie kun je je voorbereiden op je keuze.

Ook is aan alle kandidaat-raadsleden in de Drentse gemeentes gevraagd een korte video op te nemen, waarin ze vertellen wie ze zijn en waarom men op hen zou moeten stemmen. Deze video’s zijn via deze link te zien op de bibliotheekwebsite en in de bibliotheek.

Lever je wensen voor de toekomst in bij de bieb

Daarnaast roept de bibliotheek inwoners op na te denken over wat zij belangrijk vinden in hun gemeente of woonplaats. Dit kan een thema zijn, zoals bijvoorbeeld het milieu. Maar het mag ook iets specifieks zijn, zoals de veiligheid rondom een bepaald kruispunt.

Je kunt je wensen op een kaart schrijven en inleveren bij de bibliotheek. De bibliotheek zorgt ervoor dat deze wensen hun weg vinden naar de raadsleden.

Samenwerking met RTV Drenthe ‘Op Tjak’

De opgehaalde wensen en onderwerpen komen uiteraard bij de gemeente terecht.

Maar ook worden ze als gespreksonderwerpen gebruikt door RTV Drenthe. Het programma Op Tjak komt op 10 maart naar bibliotheek Sleen om met inwoners te praten over wat hen bezighoudt en wat ze belangrijk vinden.

Diezelfde avond is er op RTV Drenthe een verkiezingsdebat met kandidaat-raadsleden van de gemeente Coevorden.