Bezoek van een Energiecoach

Tijdens Monumentendag bij de molen Jan Pol heeft de werkgroep Duurzaam Dalen haar werkzaamheden gepresenteerd. Een van onze activiteiten is het maken van een energiescan door de energiecoach.

Die middag hebben zo’n 15 inwoners zich aangemeld om een energiescan te laten maken. Daar zijn we erg blij mee, omdat we hopen daarmee de inwoners te helpen meer grip op hun energienota te krijgen en meer comfort in hun huis te krijgen.

We kregen een aantal keren de vraag: “Wat kost dat?” Welnu dat kost niets. Het enige dat het u kost is tijd en openheid.

Hoe gaat dat? Eerst komt de coach langs om uitleg te geven en u voor te bereiden op het onderzoeksgesprek. We vragen dan op te zoeken de verbruikscijfers, energielabel, etc.
De scan in het 2e bezoek beslaat vrijwel de woning van top tot teen (dus vloer tot zolder) maar ook de inrichting, uw gebruiksgewoonten (hoe hoog de verwarming, gebruik van airco, etc.), gebruiksartikelen (energievragers als de wasmachine, vriezer, etc.). Ook staan we stil bij keuzes, bv. wel of geen zonnepanelen, aanpak van isoleren van de woning en dergelijke.
Het 3e gesprek spreken we dan de resultaten van de scan door.

Bent u naar aanleiding van dit stukje ook geïnteresseerd, dan kunt u zich melden bij info@duurzaamdalen.nl of kijk op deze link van de Werkgroep Duurzaam Dalen of bij Peter Gras, Oude Dalerveensestraat 18A.

Daar kunnen ook inwoners zich melden die misschien ook wel energiecoach willen worden en zo onze Werkgroep maar ook de bewoners willen ondersteunen!