Belangstelling voor N34 en archeologische vondsten is groot

De belangstelling voor het vrijdag geopende informatiecentrum over de N34, de Hunebed Highway, was groot. Zowel vrijdag als zaterdag namen velen een kijkje en/of deden mee aan de excursie naar de archeologische opgravingen.

Het informatiecentrum is gevestigd in het pand van Bouwkundig Ontwerp- en Adviesbureau Heijnen op bedrijventerrein Kleine Veld 37 in Dalen.

In dit informatiecentrum kunnen belangstellenden terecht met vragen over drie projecten die komend jaar in uitvoering gaan: Verdubbeling tussen Coevorden en Holsloot, Verdubbeling tussen Emmen en de N381, Aanleg knooppunt Emmen-West. Er zijn plannen en kaarten van de projecten te bekijken. Ook is er informatie over het archeologisch onderzoek dat momenteel plaatsvindt.

Elk uur startte een presentatie in het informatiecentrum en gingen de bezoekers per bus naar de opgraving, waar archeologen uitleg gaven over hun werk en de vondsten. Kinderen kregen na afloop een archeologiediploma. Vondsten zijn onder meer pijlpunten, scherven en er zijn sporen die wijzen op paalgraven en aanwezigheid van boerderijen in vroeger tijden. De vondsten zijn uit allerlei perioden, vanaf de ijzertijd tot de middeleeuwen.

Vanuit basisscholen is er belangstelling om wegenprojecten te bekijken. Voor leerlingen worden rondleidingen verzorgd vanuit het informatiecentrum. Daarnaast hebben verenigingen de mogelijkheid om het informatiecentrum te bezoeken. Wie meer informatie wil, kan mailen naar N34@drenthe.nl of bellen naar het Klantcontactcentrum van de provincie, 0592-365555.

 

Bron: Coevorden huis aan huis
Foto: Provincie Drenthe