Band- en slipexamens Judovereniging Koizumi

Dat er tijdens de coronatijd flink gejudood en getraind wordt, dat bewijzen de slip- en bandexamens bij judovereniging Koizumi maar weer eens.

Alles wat de judoka’s tijdens de lessen hebben geleerd mochten ze op woensdagmiddag 3 november laten zien op de mat in sporthal ’t Grootveld in Dalen. En dat onder grote belangstelling van ouders en grootouders.
Waar we vorig jaar nog filmend en zonder publiek de examens afnamen, konden er nu gelukkig wel toeschouwers bij aanwezig zijn. Het was een drukte van belang en er lag een mooie grote examenmat klaar waarop telkens vier examens afgenomen konden worden. De judoka koos zijn of haar eigen trainingsmaatje om het geleerde te kunnen laten zien aan de examinatoren. Dit jaar zijn dat Anja Hidding, Laura Hidding, Niels Breider, en Natasja Meijer

Dit alles gebeurde in een gemoedelijke en vriendelijke sfeer, waarbij de nodige verbazing bij de examinatoren viel te bespeuren over de kwaliteiten van de soms nog zeer jonge judoka’s. Vriendschappelijk en geduldig werden er maar liefst 17 examens afgenomen.

Mooi resultaat

De aanwezige kennis en technieken bleken dan ook ruim voldoende. Waaruit we kunnen concluderen dat iedereen is geslaagd. Een mooi resultaat voor de kleine, maar zeer actieve en succesvolle Judovereniging Koizumi.

Daarna werden alle judoka’s na een persoonlijk woord van Natasja Meijer voorzien van hun diploma en nieuw behaalde band of slip. Een officieel moment met ook de felicitaties van de overige examinatoren. De judoka’s met een bruine band nemen zoals gewoonlijk niet meer deel aan het examen.

Renske in het zonnetje

Vooraf werd uitgebreid aandacht besteed aan de resultaten van Renske Eijsink uit Dalerveen, die het weekend daarvoor een knappe 2e plaats bij de Nederlandse Kampioenschappen dames -15 wist te behalen. Renske werd even extra in het zonnetje gezet en kreeg namens de vereniging een bloemetje en een cadeaubon voor haar uitmuntende prestatie, ook lovende woorden voor trainster Natasja Meijer, die alle credits kreeg voor het trainen van haar pupil.

En dan de geslaagden!

Witte band (6e kyu) met gele slip: Jesper Gossen.

Witte band (6e kyu) met bruine slip: Koen Wilting.

Gele band (5e kyu): Thijs Bos, Niek Doldersum, Sepp van de Poll en Tim Zuidema . 

Gele band (5e kyu) met blauwe slip: Mike de Jong.

Gele band (5e kyu) met bruine slip: Mark Doldersum.

Oranje band (4e kyu): Kaya Ensink, Delaja Knegt.

Oranje band (4e kyu) met bruine  slip: Willem Eijsink

Groene band ( 3e kyu): Mark Benjamins, Timo van Dalen, Ineke van der Geest, Hadassah Knegt, Stijn van der Weide.

Blauwe band (2e kyu): Renske Eijsink

De blijde en trotse judoka’s gingen weer naar huis met nog een lekkernij en iets te drinken. Ze hebben nu al zin om vrijdag in het MFC in Nieuwlande te trainen met hun nieuwe slip of band, en natuurlijk volgende week weer gewoon op de training in Dalen in Sporthal ’t Grootveld.

Ook op judo?

Enthousiast geworden en wil je graag eens mee trainen of komen kijken wees van harte welkom. Kijk voor informatie over de locatie en trainingstijden op de website: www.Koizumi.nl