Bakkerij Kalkdijk vier keer bekroond met ‘oranjegebak’

De keurmeesters van FoodBase konden er niet omheen: alle ingezonden producten van Bakkerij Kalkdijk uit Dalen zijn ‘Oranje Gekroond’ door deze landelijke bakkersorganisatie. Een unieke prestatie, aangezien zij als enige van alle bakkers in de Noordelijke provincies deze bekroning ontvingen.

Afgelopen dinsdag rond de middag werden de vers gebakken oranjeproducten opgehaald uit de winkel aan de Waag in Dalen en door de koerier afgeleverd bij de bakkersorganisatie voor keurmerken en hygiëne FoodBase in Wageningen. Einde van de dag kwam het prachtige oordeel. ‘We zijn eerder beloond met mooie prijzen, maar deze spant toch de kroon. Wij zijn zo ongelooflijk trots op ons team. Ik dacht dat als het met één van de vier inzendingen lukt om bekroond te worden, is dat geweldig. Ik moest de uitslag 2 keer lezen om het te geloven. Alle vier oranje producten, de tompoucen, oranjekoek, hoefijzers en marsepeincake, zijn bekroond. Een unieke prestatie’, aldus Henry Bosch van Bakkerij Kalkdijk.

Los van elkaar een unieke prestatie

De onafhankelijke jury van Foodbase beoordeelt de producten van de verse bakkers uit heel Nederland aan de hand van negen keuringsonderdelen. Een product wordt Oranje Gekroond als het minstens drie keer een 9 scoort en op de overige zes keuringsonderdelen minstens een 8. De producten zijn ‘blind’ getest en los van elkaar. Ondanks de vele inzendingen sprong de hoogwaardige kwaliteit van Kalkdijk er bovenuit, volgens het landelijke keurmerkbedrijf voor verse bakkers.

Vertrouwen op de smaak van onze klanten

Ageeth Bosch-Kalkdijk vult aan: ‘De Oranjekoek en de tompoucen vallen bij onze klanten bijzonder in de smaak, dat wisten we aan de hand van de vele reacties. Daarom hebben we voor deze keuring niets veranderd aan het recept en volledig vertrouwd op de smaak van ons publiek. Dit was geen wedstrijd, maar een échte bekroning voor ons product. Wij zijn supertrots op dat we dit met elkaar presteren van bakkerij tot aan de winkel, en zo onze klanten iets uitzonderlijk lekkers aan te kunnen bieden.’

Oranjefeest

‘In de winkels in Dalen en Coevorden wordt het volop gevierd en zal het Oranjefeest nog wel even blijven met Konings- en Bevrijdingsdag in het vooruitzicht. De komende dagen vieren de klanten met ons mee en laten we graag onze bekroonde parels in de winkel proeven’.