Autopuzzeltocht geslaagd!

Op eerste Pinksterdag organiseerde de Stichting Volksvermaken en Oranjecomité een autopuzzeltocht. De start was helaas in de regen, maar daarna knapte het weer gelukkig wat op.

Inschrijving

Ongeveer 50 deelnemers hadden zich van tevoren ingeschreven en in de loop van de middag kwamen daar nog enkele bij. De tocht was ongeveer 48 km lang en voerde van het startpunt bij restaurant Cornelis langs de Huttenheugte, Schoonebeek, Zandpol en leidde via Wachtum weer terug naar Dalen. De geschatte tijd die de deelnemers erover zouden doen was twee uur. Om de minuut startte er een deelnemer.

Route

De routebeschrijving was vaak heel duidelijk, maar soms ook wel cryptisch omschreven, bijv. na H69 R, na vinkje R, na pink L. Dat was dus best puzzelen voor de deelnemers en goed opletten. Onderweg kwamen de deelnemers bordjes tegen met daarop een letter die ze op het deelnameformulier moesten invullen. Na het inleveren van dit formulier bij het eindpunt werd dit gecontroleerd, want als ze verkeerd gereden waren, stonden de genoteerde letters in de verkeerde volgorde of waren zelfs helemaal gemist.

Prijzen en traktatie

Er waren prijzen voor de beste deelnemers. De prijzen bestonden uit waardebonnen te besteden bij Cornelis. De winnaars waren fam Veenstra, 50 euro, fam. Koelink, 30 euro, fam. Berends, 20 euro.
Alle deelnemers kregen een tasje mee met daarin drinken, fruit en wat lekkernijen voor onderweg. Supermarkt Plus heeft deze traktatie ter beschikking gesteld.
De organisatie was zeer tevreden over het verloop van de tocht en verheugd over de vele positieve reacties van de deelnemers.