Arne Hiddingh in ‘Sterren op het doek’

Zaterdagavond was de geboren en getogen Dalenaar Arne Hiddingh te zien in een uitzending van ‘Sterren op het doek’
Hij werd door de redactie van het televisieprogramma van omroep Max gevraagd of hij wilde deelnemen. Zijn werk was hen opgevallen op Instagram. “Ik vond dat al een enorm compliment”, geeft Arne aan.

Gerard Cox

De opnames voor het programma  vonden plaats in april. Arne was één van de drie schilders, die de bekende acteur en zanger Gerard Cox mocht portretteren. Arne herkende Cox niet meteen, zo bleek tijdens de uitzending. ,,Ik was best zenuwachtig’’, blikt de 36-jarige nu terug. ,,Toen hij binnenkwam ging er niet meteen een belletje bij me rinkelen. Ik ken natuurlijk zijn naam wel. En ik ken zijn gezicht, maar op dat moment overrompelde het me allemaal een beetje.”

Onder de indruk

Toen hij eenmaal begon te schetsen vond Arne zijn rust. Het resulteerde in een prachtig portret, waar Cox zichtbaar van ontroerd raakte. Hij prees de schilder, omdat de ‘gemene lach’ van Cox zo goed was vastgelegd. ,,Erg goed gedaan. Die smile zit er in. Dat geeft mijn humor weer, het heeft iets ondeugends.’’
Zaterdagavond zag Arne al tijdens de uitzending reacties op social media binnenstromen. ,,Ik heb nog geen tijd gehad om iedereen daar voor te bedanken. Er waren ook een paar mensen die vroegen of ik portretten in opdracht maak. Wie weet komen er nog opdrachten uit.’’

Geweldig compliment

Arne, een autodidact, vindt het jammer dat Gerard Cox zijn portret niet mee naar huis nam. ,,Maar het is natuurlijk wel een geweldig compliment, dat hij mijn doek op een foto vond lijken. Ik kijk er met veel plezier op terug.’’ Arne heeft het schilderij de titel ‘Mr. Cox in black’ gegeven. Het portret wordt nu geveild op de site van “Sterren op het doek’ Klik op deze link om de stand van de biedingen te kunnen bekijken.

Naast zijn schilderwerk werkt Arne als cliëntbegeleider in de ouderenzorg. Hij begon in 2012 met schilderen. Het was een manier om dicht bij zijn voetbalidolen in de buurt te komen. Door ze een portret van zichzelf aan te bieden, kon Arne met toppers als Marco van Basten, Clarence Seedorf en Iker Casillas op de foto. De laatste jaren zijn de portretten met name gericht op de hiphopcultuur in Amerika.