Arjan Esschendal wint fotowedstrijd december

De fotowedstrijd van SamenDalen is in december gewonnen door Arjan Esschendal met een prachtige foto genomen aan het eind van de dag aan De Mars. Hij heeft de foto half december gemaakt. Volgens de fotojury is de compositie heel mooi, met een prachtige lucht met grote aanwezigheid van de wolken, waardoor je nieuwsgierig wordt naar het huisje rechts op de foto, mooi kleurenpalet, perfecte uitsnede.

 

Jury

De jury had ook deze maand een beste klus aan het beoordelen van de ingezonden foto’s. Er is weer veel kwaliteit geleverd en het leverde veel discussie op welke foto uiteindelijk de beste was, en dat is dus de foto van Arjan geworden.

Arjan

Arjan gebruikt de Nikon D500 met een 18-200 lens. Hij heeft zijn fototoestel altijd in de auto liggen. Arjan doet eerst vooronderzoek waar hij goed kan fotograferen, hij zoekt in de compositie naar een blikvanger, de weersomstandigheden moeten goed zijn, het licht liefst perfect. Het mooist fotografeert het bij zonsopkomst of bij zonsondergang. Arjan fotografeerde eerst vooral vogels en sinds een half jaar legt hij zich toe op landschapsfoto’s. Dit laatste is wel statischer wat betreft het instellen van de camera, hij gebruikt natuurlijk ook een statief. Hij is tevreden met zijn foto, maar vond dat de andere foto’s deze maand ook sterk waren. Hij wil beslist de komende tijd weer foto’s insturen.

Cadeau van Atelier Engel

Op de gepaste afstand van anderhalve meter kreeg Arjan van Jenneke ten Napel zijn prijs. Eigenlijk twee, want naast lekkernijen die Jenneke zelf gemaakt heeft kreeg hij ook een tegoedbon die hij in Atelier Engel van Jenneke kan besteden. Arjan was blij verrast met de cadeaus, beloofde aan Jenneke dat hij de traktatie eerlijk zal delen met zijn kinderen en dat hij zal nadenken hoe hij de tegoedbon gaat verzilveren. Jenneke: ”Je mag zelf of met anderen een cursus bij mij volgen, werken met speksteen of schilderen of iets anders, kom maar overleggen.”

Jenneke

Aan de Westerwijk 32 heeft Jenneke ten Napel sinds enige jaren haar atelier. Ze is heel graag creatief bezig, ze maakt kleine cadeautjes, schildert, werkt graag met speksteen, bakt graag en maakt o.a. bonbons, notenblokjes en nog veel meer. Daarnaast geeft ze cursussen en workshops, zowel voor volwassenen als voor kinderen en op vele terreinen. “Heb je zelf een idee? Kom maar overleggen, want heel veel is in overleg mogelijk!” Ze heeft ook een winkeltje waarin haar eigengemaakte kaarten en veel kleine cadeautjes verkocht worden. Ze vindt het leuk om een prijs te geven voor de fotowedstrijd: “Fijn idee dat zo’n mooie foto mijn prijs krijgt!” Ze hoopt dat binnen afzienbare tijd de coronamaatregelen versoepeld worden, zodat zij ook weer met groepen aan de slag kan.

Foto van de prijsuitreiking van de fotowedstrijd van december 2020, door mw. Jenneke ten Napel van atelier Engel in Dalen aan de winnaar Arjen Esschendal uit Dalen.