Album ‘Dalen in Beeld’ van Plus Assen en Aold Daol’n

Met de titel van het boek ‘Dalen in beeld’  houdt Plus Assen in Dalen een unieke actie. In samenwerking met Stichting Aold Daol’n is er een prachtig album gemaakt over de geschiedenis van de voormalige gemeente Dalen. Zomer 2020 werd Aold Daol’n door Rik Assen benaderd of ze wilden meewerken aan dit historische album.

Zaterdag 23 januari werd het eerste album overhandigd aan Jeroen Huizing, wethouder cultuur van de gemeente Coevorden, in het bijzijn van de werkgroepleden, die ook een boek ontvingen.

Foto omslag album Plus Aold Daoln

Foto’s vanuit alle dorpen

De werkgroep fotografie ging hier enthousiast mee aan de slag. Er staan mooie, oude foto’s en prachtige verhalen in het boek. Alle dorpen uit de voormalige gemeente komen aan bod: Dalen, Wachtum en Oosterhesselerbrug, Dalerveen en Stieltjeskanaal, Dalerpeel, De Vossebelt en Dalerend.

 

Flyer van de Plus

Tegen inlevering van een flyer kan iedereen het album gratis afhalen bij de supermarkt. Vanaf maandag 25 januari krijgen klanten bij besteding van € 10,00 een zakje met 4 stickers om in het album te plakken.  Er staan al heel veel foto’s in het boek en door het plakken kunt u het compleet maken.

Uniek, historisch album

“We hebben iets gemaakt voor iedereen in Dalen en omgeving. Het is echt een uniek, historisch album geworden. Van vroeger tot nu, voor iedereen die trots is op onze leefomgeving. Zonder de tomeloze inzet van de werkgroep van Aold Daol’n hadden we nooit zo’n mooi album kunnen realiseren. Heel veel dank daarvoor”, aldus Rik Assen. Plus Assen in Dalen en Aold Daol’n wensen iedereen veel plezier bij het verzamelen van de stickers en het lezen en bekijken van dit historische album over Dalen en omgeving.