Afscheidsmusical groep 8 BWB: Ann-Marin en Luuk vertellen

Op dinsdagavond 30 juni a.s. zal de afscheidsmusical van groep 8 van de BWB-school via een live-stream verbinding te volgen zijn via onze site SamenDalen. Twee hoofdrolspelers Ann-Marin en Luuk vertellen.

Ann-Marin

“Mijn naam is Ann-Marin Spang. Ik ben 12 jaar, zit in groep 8, houd van dansen en heb meerdere keren meegedaan met de Drentse Veurdrachtswedstried. Na de zomervakantie ga ik naar De Nieuwe Veste in Coevorden. In de musical speel ik Marloes Olé, de vrouw van Carlos. Ik heb best veel tekst, vooral vaak kleine zinnetjes.”

Luuk

“Mijn naam is Luuk Bekel. Ik ben 12 jaar, zit in groep 8, voetbal en tennis graag, en ga ook na de zomer naar De Nieuwe Veste. Op dit moment zou ik later wel uitvinder willen worden. In de musical speel ik Carlos Olé, eigenaar van de camping en ik ben de man van Marloes. Ik moet ook solo zingen en heb veel tekst, ook lange stukken. Ik praat ook tegen het publiek.”

Rolverdeling

“We mochten van de juffen opschrijven welke rollen we zouden willen spelen in de musical en de juffen, dat zijn juf Janine, juf Arianne en juf Jantine, hebben toen de rollen verdeeld. We oefenen nu dagelijks de hele musical en dat is heel leuk. We hebben natuurlijk ook veel thuis geleerd om alle tekst goed in het hoofd te prenten.”

De musical

“De titel van de musical is “De tent op z’n kop” en gaat over een camping die bijna failliet is. Er is nog maar één gezin op de camping. Door een klapband van een bus komen er ineens veel meer gasten. Op het eind speelt het verhaal zich vijf jaar later af. Dan kun je zien hoe het verder gegaan is en wie er gebleven zijn.”

Uitvoeringen

“Volgende week donderdag hebben wij de generale repetitie en op maandag 29 juni voeren wij de musical op voor de andere groepen van de school. Eerst voor de groepen 1 en 2, dan zingen wij alleen de liedjes. Voor de groepen 3-4-5 en 6-7 voeren wij de hele musical op. Dat wordt een drukke dag! Op dinsdag 30 juni om 19.15 uur ’s avonds gaan wij dan de uitvoering doen via de live-stream. Spannend!”

Weer naar school

“Het was heel fijn om na heel veel weken alleen thuis te werken weer naar school te mogen. We zagen eindelijk onze klasgenoten weer en de juffen, dat is veel fijner dan alleen elkaar zien via een schermpje. Bij het binnenkomen van de school moeten wij onze handen met een soort handzeep schoonmaken en we krijgen een doekje waarmee we ons Chromebook reinigen. Afstand houden in de klas gaat meestal goed. Wij mogen wel dichter bij elkaar zijn, maar de juffen moeten op anderhalve meter blijven en dat is soms lastig als je hulp nodig hebt, dan wordt de afstand ook wel eens een meter. Maar we proberen het wel zo goed mogelijk te doen.”

Live-stream

“Wij vinden het heel leuk dat wij de enigen zijn, althans dat denken wij, die via een live-stream verbinding de musical mogen opvoeren. Mooi dat het via SamenDalen kan en heel knap dat Gertjan Keen dit mogelijk maakt. Wij hopen dat veel mensen zullen kijken en dat ze de musical mooi vinden!”