Afronding wandelroute ‘Cultuur en historie’

De Wandelwerkgroep van Dorpsbelangen Dalen heeft de wandelroute ‘cultuur en historie’ deze week afgerond met het plaatsen van 17 informatieborden met een QR-code.

Verhalen

Langs de route, die is aangegeven met het molensymbool,  kunt u op deze plaatsen de QR-code met uw mobiele telefoon scannen en luisteren naar een verhaal dat is ingesproken door Harm Dijkstra. U kunt kiezen tussen een verhaal in het Drents of in het Nederlands.

Bij het bepalen van de 17 locaties is samengewerkt met de Stichting Aold Daol’n. Daarmee is deze wandeling de eerste van de vier die echt klaar is. Hiervoor heeft de wandelwerkgroep van Dorpsbelangen Dalen het predicaat ‘Kern met Pit’ ontvangen met een beloning van € 1000. 

Vogelbordjes

De werkgroep gaat deze en volgende week verder met het plaatsen van 35 vogelbordjes langs de route met het thema ‘Natuur’. Dit gebeurt in samenwerking met Vogelbescherming Nederland. De bordjes zijn voorzien van prachtige afbeeldingen in kleur van de vogels die langs de route het meest voorkomen. Ook deze bordjes zijn voorzien van een QR-code. Door deze te scannen kunt u meer te weten komen over de betreffende vogel en u kunt zelfs de zang beluisteren. 

Aankleding andere routes

De route ‘gezondheid en bewegen’ die over het Grootveld loopt, is inmiddels voorzien van zes beweegtoestellen. 

De route ‘Landbouw en boerderijen’ die ook over Wachtum loopt, wordt in het komende jaar ook nader ingevuld in samenwerking met Dorpsbelangen Wachtum.

De wandelwerkgroep hoopt met deze aanvullingen het wandelen te stimuleren en de routes aantrekkelijker te maken.

Bordjes plaatsen met QR-codes voor de cultuurwandeling