Aandacht voor laaggeletterdheid en gezonde voeding

In het kader van  De landelijke Week van Lezen en Schrijven is er extra aandacht voor het terugdringen van laaggeletterdheid, ook in de gemeente Coevorden.

Koppeling met sport

In de gemeente Coevorden wordt de koppeling gelegd met sport en bewegen. Aanleiding is de Nationale Sportweek waarvoor Coevorden gastgemeente is. Die sportweek is van 17 tot en met 26 september. In die week wordt flink uitgepakt, ook tijdens het Sport- en beweegfestival Actief in Coevorden op zaterdag 18 september op de Markt in Coevorden. konden bezoekers met een VR-bril zelf ervaren wat laaggeletterdheid is.

Wethouder samen met Team Fit op bezoek in sportkantine Dalen

Deze week start een actie gericht op sportverenigingen. De buurtsportcoaches Gezond Coevorden van Maatschappelijk Welzijn Coevorden gaan langs alle sportkantines in de gemeente om een flinke hoeveelheid papieren drinkbekertjes te brengen met daarop een QR-code die linkt naar een filmpje over laaggeletterdheid en wat dat voor sportverenigingen kan betekenen. Ook wordt er samen met Team Fit aandacht besteed aan gezonde voeding in sportkantines. Wethouder Joop Brink was zondagochtend samen met Team Fit op bezoek in de kantine van de vv Dalen en reikte  drinkbekertjes uit. Op de bekertjes staat een QR-code die toegang biedt tot een filmpje over laaggeletterdheid.