Aanbieding zorgboekje

Op donderdag 23 januari heeft de werkgroep ‘Zorg voor elkaar’ het zorgboekje aangeboden aan wethouder Joop Brink van de gemeente Coevorden, Harry Lamberts (voorzitter Dorpsbelangen Dalen) en kaderhuisarts Fonville (aandachtsgebied ouderenzorg).

Ieneke Bouwers, kartrekker van de werkgroep, belichtte de totstandkoming van het boekje. Het boekje geeft een overzicht van de zorgorganisaties in Dalen. Omdat ook op preventie wordt ingezet, zijn ook organisaties vermeld die recreatieve activiteiten aanbieden.

Dr. Fonville zei het van belang te vinden dat ouderen in de toekomst leven en zich inspannen om zo gezond mogelijk te blijven. Je hoeft niet te gauw te denken: “Ach het hoort erbij”. Het zorgboekje kan daarin een belangrijke rol vervullen.

Dorpsvisie

Harry Lamberts legde een verband met de Dorpsvisie die in mei 2017 is gepresenteerd en hij complimenteerde de werkgroep met het uitbrengen van dit boekje. Joop Brink sprak als wethouder van het sociale domein zijn grote waardering uit voor de werkgroep ‘Zorg voor elkaar’ en speciaal voor het uitbrengen van het boekje waardoor mensen in staat worden gesteld om de weg te vinden in de wereld van zorg en preventie.

Na afloop van het officiële deel van de avond werd er nog nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje.