75 jaar verbonden in vrijheid

“Hoog straalt de zon over Coevorden de bevrijding gaat voort, na de Achterhoek en Overijssel, nu de eerste plaats in Drenthe. Door niets gehinderd rukken de mannen van de First Canadian Army op; voort gaat de race naar het Noorden”.
In 2020 vieren en herdenken we 75 jaar vrijheid in de gemeente Coevorden. Het hele jaar door zullen diverse evenementen en activiteiten georganiseerd worden.

Op de website verbondeninvrijheid wordt u op de hoogte gehouden van de activiteiten, die volgend jaar in het kader van de viering plaatsvinden in onze gemeente.

Elke maand wordt op www.75jaarvrij.nl een digitale bevrijdingskrant uitgebracht.

Volg de opmars van de geallieerden vanaf Normandië tot en met de nasleep van de oorlog in december 1945. Het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) staat uitgebreid stil bij deze zwaar bevochten vrijheid, waarbij het accent ligt op Nederland en de Nederlandse bijdragen. Met onder andere podcasts, achtergrondverhalen, minidocumentaires en een interactieve kaartanimatie wordt deze indringende bevrijdingsperiode opnieuw tot leven gebracht.