43e editie Protos- Weeringtoernooi

Gespreksonderwerp nummer één in menig voetbalkantine in deze laatste dagen van 2019 is ongetwijfeld het 43ste Protos-Weering Zaalvoetbaltoernooi. Het immens populaire zaalvoetbaltoernooi voor veldteams zit er weer aan te komen. De voorronde vindt deze keer laat in het jaar plaats, namelijk op 28 december. Dan gaan de honderd teams proberen de 43ste editie op haar naam te brengen. De spanning is te snijden en zal MSC opnieuw de beker met de grote oren omhoog mogen houden of zegeviert een andere winnaar?

Van 28 december t/m 11 januari

Op zaterdag 28 december 2019 vanaf 18.00 uur gaat deze editie van start in twintig hallen tegelijk en één van de honderd deelnemende teams zal op zaterdag 11 januari 2020 als winnaar eeuwige roem ten deel vallen. De clubs beginnen al met de voorbereiding en de spanning is bij de deelnemers en het publiek al voelbaar. Men kan niet wachten, totdat het voetbalspektakel weer van start gaat. Op 21 december is er bijvoorbeeld in Het Activum in Hoogeveen een voorbereidend toernooi met clubs uit de gemeente Hoogeveen.
De voorronde wordt op zaterdag 28 december afgewerkt en dat is voor het Protos-Weering Zaalvoetbaltoernooi vrij laat. ,,Ja, maar eerder kon niet, omdat de KNVB op 22 december nog een inhaalprogramma heeft gepland,” zegt commissielid en oud-voorzitter Jo Assen. Als de oliebollen, het vuurwerk en de nieuwjaarborrels net achter ons liggen, vindt al de kwartfinale plaats op donderdag 2 januari 2020. Dan wordt het kort dag, want twee dagen later, op zaterdag 4 januari, wordt de halve finale in vijf hallen gespeeld. De tussenronde is op woensdag 8 januari, waarna op zaterdag 11 januari 2020 de climax van de 43ste editie aan de orde is.
Afmeldingen – Onlangs hebben DOS ’63 en de Treffer ’16 zich afgemeld voor deze 43e editie.  VAKO (Vries) en MVV ’69 (Hellendoorn) hebben aangegeven mee te willen doen. Daardoor is poule R en poule T gewijzigd.

RTV Drenthe: van voorronde tot en met finale

Ook dit jaar doet RTV Drenthe weer uitgebreid verslag van de 43e editie van het grootste zaalvoetbaltoernooi van Nederland. Niet alleen op radio en tv, maar ook via internet en social media hoeft de liefhebber niets te missen. Natuurlijk besteedt het amateurvoetbalprogramma Onze Club veel aandacht aan het toernooi. De voorrondes en halve finales zijn op zondag 29 december en 5 januari vanaf 18:30 uur te zien op TV Drenthe, met uitgebreide samenvattingen uit vier sporthallen. Op zondag 12 januari zendt Onze Club een uitgebreide samenvatting van de finaledag uit.

Live op tv, internet en radio

Vanaf de kwartfinale worden de wedstrijden vanuit één sporthal live op internet uitgezonden. De halve finale en tussenronde zal niet alleen op internet te zien zijn, maar ook live op TV Drenthe. De finaledag is vanaf 11:25 uur live te volgen op TV Drenthe, maar ook op internet. Je hoeft geen wedstrijd te missen. De finalewedstrijd zal, vanaf 17:00 uur, ook live op Radio Drenthe te volgen zijn. Alle informatie over het toernooi is te volgen op de website van RTV Drenthe. Of het nu gaat om de loting, statistieken, liveblogs, interviews of het laatste nieuws, ga naar rtvdrenthe.nl en ook hier hoef je niets te missen. En dus is RTV Drenthe ook bij Protos Weering in de buurt!

Indeling voorronde?

Benieuwd tegen wie jouw club moet spelen in de voorronde van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi? De indeling is in de app en op onze website. Tevens zijn alle klasses waarin de teams op dit moment spelen ook aangepast. Mocht er toch nog een foutje in zitten dan horen wij dat graag.
De nieuwe data zijn op:
28 dec 2019 Voorronde
02 Jan 2020 Kwartfinale
04 Jan 2020 Halve Finale
08 Jan 2020 Tussenronde
11 Jan 2020 Finale

bron: http://Dalen.nu