Zoals het onkruid thuis groeit, groeit het nergens

Stel je voor dat je niet in staat bent om je tuin bij te houden. Elke dag loop je langs je tuint en kijk je er tegen aan. Terwijl het je niet lukt om er iets aan te doen. Daar word je niet vrolijk van.

Soms lukt het gewoon (even) niet. Voor het bijwerken van tuinen en tuintjes hebben wij (nog) niet veel vrijwilligers. Dus soms moeten wij ‘nee verkopen’. Iets wat wij liever niet doen. De oplossing hiervoor kwam uit een onverwachte hoek!

Pilot met het asielzoekerscentrum

In overleg met het maatschappelijk welzijn en het AZC zijn wij een pilot gestart voor tuinwerkzaamheden.

Eind november was de aftrap voor de pilot. Hieronder zie je de voor en na foto’s. De bewoner was erg blij met het resultaat! De tuinmannen waren blij met een dag waarop ze iets terug kunnen doen. En ook de buurtgenoten waren heel positief over de activiteiten! De conclusie? Een geslaagde pilot!

 In 2023 gaan we samen met het maatschappelijk werk en het AZC kijken hoe we hier verder mee kunnen gaan voor de mensen die zich hebben aangemeld voor naoberhulp.

Alle kleine beetjes helpen: meld je aan!

Vind jij tuinieren heel erg leuk? En lijkt het jou wat om samen ook eens in een tuintje aan de slag te gaan? Mail dan naar neinaoberschapdalen@outlook.com. Dan nemen wij contact met je op.

Heb je niet heel veel tijd? Maar wel een uurtje of 2 in de maand? Laat dan ook van je horen, alle beetjes helpen. Jij hebt ook een gezellige ochtend of middag. Want samen iets doen is ook gezellig toch?
Een naober heeft weer een tuintje aan de kant en kan er van genieten. En natuurlijk genieten de buurtbewoners ook mee!