Nei Naoberschap Dalen en opvang Oekraïense vluchtelingen

We zijn als projectgroep Nei Naoberschap Dalen vandaag bij elkaar gekomen om met elkaar te bespreken op welke wijze NND kan worden ingezet bij de hulpverlening aan vluchtelingen uit Oekraïne die in Dalen worden opgevangen en/of ondergebracht.

We hebben met elkaar afgesproken dat NND geen organiserende of coördinerende rol op zich neemt waar het de onderbreng of het zoeken naar opvangmogelijkheden van mensen uit Oekraïne betreft.

Graag ondersteunen wij de gezinnen, die wel aan opvang doen, bij voorkomende dagelijkse hulp aan de mensen die door hen worden opgevangen. Dat kan zijn ondersteuning bij het doen van allerlei administratieve handelingen die straks mogelijk aan de orde zijn, het wegwijs maken in onze taal, mentale ondersteuning, feitelijk elke vorm van ondersteuning die bijdraagt aan meer welzijn voor de opgevangen Oekraïners in Dalen, en die niet vanuit formele en professionele hulpverlening wordt gegeven.

Daar willen we met onze vrijwilligers en hopelijk een nieuwe groep vrijwilligers ons stinkende best voor doen. Samen voor elkaar en met elkaar, betreft het dus nu ook die mensen die hier ver van hun geboortegrond directe en goede zorg nodig hebben en waar we als Dalers zo goed in zijn. 

Projectgroep NND