Logo Nei Naoberschap

De werkgroep is heel trots op het logo ontwerp van het initiatief Nei Naoberschap Dalen. Het logo is ontworpen door Wim Brink. Het ontwerp is uiteraard ontworpen om op een compacte wijze te laten zien waar het initiatief Nei Naoberschap voor staat.

De kleurstelling rood wit staat voor warmte en betrokkenheid.
In het logo zie je huisjes met daarin allerlei soorten mensen, groot, klein, krom, rechtop, man en vrouw, de doorsnee weergave voor de inwoners, zeg maar burgers van Dalen. Daarboven rode plusjes als symbool voor zorg en vooral zorg voor en om elkaar.

Boven de van Nei een symbolisch blinkend sterretje als duiding dat Nei Naoberschap Dalen nieuw is en voor de inwoners van Dalen nu echt van betekenis kan zijn.

Nei Naoberschap staat voor een nieuwe inrichting van het geven om en aan elkaar, ‘nieuw nabuurschap’ als vertaling van het Drentse Nei Naoberschap.
Nieuw is dat Naoberschap in Dalen nu in bredere zin wordt georganiseerd als aanvulling op Naoberschap wat ongetwijfeld op kleine schaal al bestaat. Nei Naoberschap dus.

Van betekenis willen zijn voor medeburgers die voor hun hulpvraag geen professionele hulp kunnen krijgen en waar andere burgers op inspringen door die hulpvraag te beantwoorden en op deze wijze wat extra geluk en saamhorigheid in onze samenleving te brengen.

Met elkaar, voor elkaar.
Laten we samen ons logo springlevend maken en houden.