Bezoek een museum 6: Museum collectie Brands

Vanaf vandaag zijn de musea weer geopend. Er zijn wel voorwaarden aan verbonden en vaak gewijzigde openingstijden. Kijk dus voor je  gaat, eerst op de website van dat museum om een teleurstelling te voorkomen.

Deze week is het Museum collectie Brands in Nieuw Dordrecht aan de beurt. Dit museum bevat de verzameling die Jan Brands in 65 jaar tijd verzameld heeft. Het bezit daardoor een unieke collectie van zeer uiteen lopende zaken. Van duizende, vaak unieke, boeken tot spaarpotten; je kunt het zo gek niet bedenken. Een aardig museum, waar je op veel plaatsen een “oh ja- gevoel” krijgt. Op museumtv krijg je een goede indruk van wat je allemaal kunt verwachten. Ook op You Tube zijn veel filmpjes te zien over de collectie en Jan Brands.
Vanwege 75 jaar vrijheid is er momenteel,
in samenwerking met het Emslandmuseum in Lingen, de tentoonstelling “Wat zou JIJ doen? Persoonlijke verhalen langs de grens in oorlogstijd.” Hierbij wordt stilgestaan bij de oorlogsbelevenissen van personen en families in Zuidoost-Drenthe en het Duitse Emsland.