Kijken, kijken, niet lopen

Ben je geïnteresseerd in musea? Maar is het bezoeken daarvan (nog) niet mogelijk?Dan krijg je hier de kans om een kijkje te nemen in de verschillende musea in Nederland.
Onder bovenstaande titel geven vloggers een rondleiding in een museum en vertellen daar iets over. Je kunt het zien als een uitnodiging om dat museum te bezoeken of als een eerste kennismaking met de vele musea die Nederland bezit.
In deze rubriek wil ik je wekelijks een aantal musea tonen. Leuk om in het weekend te bekijken of als inspiratie voor uitstapjes.

In ieder geval veel plezier ermee!
(N.B. klik op de gekleurde naam van het museum om het vervolg van dat museum te zien.)

1 Museum Coevorden:

Jip ontdekt de veelbewogen geschiedenis van Coevorden!

Jip ontdekt in het Stedelijk Museum Coevorden de geschiedenis van, jawel, Coevorden! Want die is nogal veelbewogen (dat wisten wij eerlijk gezegd niet), vol boerenopstanden, oorlogen en slimme streken. In archeologisch onderzoek zijn veel materialen en objecten gevonden die je deze geschiedenis vertellen.
 Coevorden, Stedelijk Museum

2 Museum de Fundatie:

Jip ontdekt de go-to plek voor moderne kunst liefhebbers

In dit neoclassicistisch gebouw huisde ooit een gerechtshof, nu is het de go-to plek voor liefhebbers van moderne kunst. Jip kijkt haar ogen dan ook uit in Museum de Fundatie op locatie Zwolle.
Zwolle,Museum de Fundatie

3 Stadsmuseum Rhenen:

Ontdek de schatten, schoonheid en het strijdtoneel van Rhenen

Uitgestrekte weilanden, de Rijn en de Cunerakerk. Lieke staat in het midden van het land; in Rhenen. En nee, dat is (helaas) niet om de pasgeboren babypanda te zien, maar om een stukje over de geschiedenis van Rhenen te vertellen
Rhenen, Stadsmuseum

4 Tivoli Vredenburg:

Een bewegend kerkhof, bronzen hoofden en een giga muurschilderij

Jip staat in Utrecht in een van de meest bekende concertzalen van Nederland. ‘Dat is toch helemaal geen museum?’, horen we je denken. Maar wie weleens door de gangenstelsels van dit gebouw heeft gewandeld, weet wel beter..
Utrecht, Tivoli Vredenburg

5 Teylers Museum:

Jip bezoekt het oudste museum van Nederland

Jip staat vandaag niet in zomaar een museum, maar in het oudste museum van Nederland! Het Teylers Museum in Haarlem opende haar deuren in 1784 en dat is al, tja… Aardig wat jaren terug.
Haarlem, Teylersmuseum