kijken, kijken niet lopen (8)

Ben je geïnteresseerd in musea? Maar is het bezoeken daarvan (nog) niet mogelijk? Dan krijg je hier de kans om een kijkje te nemen in de verschillende musea in Nederland.
Onder bovenstaande titel geven vloggers een rondleiding in een museum en ze vertellen daar iets over. Je kunt het zien als een uitnodiging om dat museum te bezoeken of als een eerste kennismaking met de vele musea die Nederland bezit.
In deze rubriek wil ik je wekelijks een aantal musea tonen. Leuk om in het weekend te bekijken of als inspiratie voor uitstapjes.In ieder geval veel plezier ermee!
(N.B. klik op de gekleurde naam van het museum om het vervolg van dat museum te zien.)

36 Internationaal klompenmusem.

Klompen, daar weten we als Nederlanders natuurlijk alles van, toch? Nou, dat dacht Jelle ook… totdat hij voor het eerst voet zette in het Internationaal Klompenmuseum te Drenthe, waar een (houten) wereld voor hem openging.
Eelde

37 Spoorwegmuseum: Smita en Jennifer reizen eerste klas langs de mooiste treinen.

Beste reizigers, over enkele minuten arriveren we op uw eindbestemming: het Spoorwegmuseum. Boek de speciale treinreis (vanaf Utrecht Centraal) en arriveer per trein in het museum.  Hoe cool is dat! Smita en Jennifer maken een reis langs de oude, gerestaureerde treinen van het Utrechtse Spoorwegmuseum. Wat ze opvalt? De pracht en praal waar men vroeger van genoot!
Utrecht

38 Fries Museum: Jip ontdekt Mata Hari, Alma Tadema en de wondere onderwaterwereld

Het prachtige Fries Museum werd in 2013 gerealiseerd dankzij Abe Bonnema. De architect liet 18 miljoen euro na, waardoor dit pareltje gebouwd kon worden. Maar niet alleen de buitenkant is mooi, ook aan de binnenkant van het museum valt veel te bewonderen. De vaste collectie van het museum vertelt de verhalen van Friesland, en dat zijn er een hoop!
Leeuwarden