kijken, kijken niet lopen (6)

Ben je geïnteresseerd in musea? Maar is het bezoeken daarvan (nog) niet mogelijk? Dan krijg je hier de kans om een kijkje te nemen in de verschillende musea in Nederland.
Onder bovenstaande titel geven vloggers een rondleiding in een museum en ze vertellen daar iets over. Je kunt het zien als een uitnodiging om dat museum te bezoeken of als een eerste kennismaking met de vele musea die Nederland bezit.
In deze rubriek wil ik je wekelijks een aantal musea tonen. Leuk om in het weekend te bekijken of als inspiratie voor uitstapjes.

In ieder geval veel plezier ermee!
(N.B. klik op de gekleurde naam van het museum om het vervolg van dat museum te zien.)

 

26 Het Nederlands Openluchtmuseum: Ga ontmoetingen met het verleden van Nederland aan

Heb je een vuurtje voor mij? Wie vroeger iemand wilde aanspreken, kon bijna altijd deze vraag stellen. Vandaag de dag is die vraag wat minder vanzelfsprekend, terwijl nieuwe mensen ontmoeten nog steeds even leuk is. Gelukkig is er een oplossing voor de gezelligheidsdieren onder ons..
Arnhem

27 Maritiem Museum: Jelle ontdekt het wonder van Rotterdam, de gigantische haven

Rotterdam: de stad die haar bestaan en grootsheid dankt aan haar haven. In het Maritiem Museum leer je alles over dit ‘wonder van Rotterdam’, waarover in het museum een expositie te zien is. Wat de haven zo bijzonder maakt? Nou, bijvoorbeeld dat de haven tot de vorige eeuw de grootste haven ter wereld was!
Rotterdam

28 Stedelijk Museum Schiedam: Lieke ontdekt het meest publieksvriendelijke museum van NL!

In dit voormalig gasthuis kon je vroeger als bejaarde (lees: vanaf een jaar of 40) terecht. Nu is het onder meer een plek waar je nieuwe (jonge) kunstenaars ontdekt. Het Stedelijk Museum Schiedam kent een diverse collectie, waarin oud en nieuw uitgebreid aan bod komt.
Schiedam

29 Stadsmuseum Rhenen: Ontdek de schatten, schoonheid en het strijdtoneel van Rhenen

Uitgestrekte weilanden, de Rijn en de Cunerakerk. Lieke staat in het midden van het land; in Rhenen. En nee, dat is (helaas) niet om de pasgeboren babypanda te zien, maar om een stukje over de geschiedenis van Rhenen te vertellen..
Rhenen

30 Mauritshuis: Een privé-momentje(!) met wereldberoemde schilderijen

In het Mauritshuis hangen wereldberoemde en iconische werken, zoals ‘Meisje met de parel’ en ‘The Goldfinch’.  Best wel bijzonder dus als je deze werken even he-le-maal voor jezelf hebt. Jip neemt je mee!
Den Haag