kijken, kijken niet lopen (5)

Ben je geïnteresseerd in musea? Maar is het bezoeken daarvan (nog) niet mogelijk? Dan krijg je hier de kans om een kijkje te nemen in de verschillende musea in Nederland.
Onder bovenstaande titel geven vloggers een rondleiding in een museum en ze vertellen daar iets over. Je kunt het zien als een uitnodiging om dat museum te bezoeken of als een eerste kennismaking met de vele musea die Nederland bezit.
In deze rubriek wil ik je wekelijks een aantal musea tonen. Leuk om in het weekend te bekijken of als inspiratie voor uitstapjes.

In ieder geval veel plezier ermee!
(N.B. klik op de gekleurde naam van het museum om het vervolg van dat museum te zien.)

21 Museum Speelklok: Smita & Jennifer swingen op ‘You’ll Never Walk Alone’

We zijn in het vrolijkste museum van Nederland: uit alle hoeken en gaten van de eeuwenoude Utrechtse Buurkerk komt livemuziek. Dat is best bijzonder, want de noten worden niet door mensen gespeeld. Hoe dan?! Het museum draait om mechanieken.
Utrecht

22 Villa Mondriaan: Hannah & Roos ontdekken het vroege werk van Piet Mondriaan

Hannah & Roos zijn bij Villa Mondriaan in Winterswijk. Hier woonde de bekende Nederlandse schilder Piet Mondriaan en ontdekte hij zijn liefde en talent voor tekenen & schilderen. Je kent Mondriaan vast van zijn abstracte rood-geel-blauwe werken, maar aan het begin van zijn carrière ging dat er nog heel anders aan toe. We gaan kijken naar de werken juist uit zijn jonge jaren..
Winterswijk

23 Het verborgen huis van Madame de Berry: dit heeft Jip nog nooit meegemaakt

Berry Visser is de oprichter van MOJO Concerts, hij is de vader van Lowlands en ontelbaar veel andere festivals. Kortom; een festival-legende dus. Hij werkte jaren aan zijn eigen thuismuseum: het Verborgen Huis van Madame de Berry, gesitueerd in het voormalige woonhuis en kantoor van MOJO
Delft

24 Museum Vincentre: Lieke treedt in de voetsporen van Vincent van Gogh

In Brabant kun je letterlijk in de voetsporen van Vincent van Gogh treden. Lieke doet dit dan ook en gaat zelfs in een schilderij van Van Gogh staan! Ja, krab maar even aan je hoofd! De wereldberoemde schilder heeft een groot deel van zijn leven in Nuenen gewoond, zo is een kwart van zijn werken hier gemaakt.
Nuenen

25 Zuiderzeemuseum: een reis door de tijd met leugenbankjes, grote gapers en poepdozen

Denk je bij een museum alleen maar aan schilderijen aan de muur? Dan ben je duidelijk nog nooit in het Zuiderzeemuseum geweest! In het buitenmuseum (of eerder het dorp) staan 140(!) historische gebouwen en samen vertellen ze je het verhaal van het Zuiderzee-gebied. Roos & Hannah, de dorpsvertellers, laten je de weg zien!
Enkhuizen