kijken, kijken, niet lopen (4)

Ben je geïnteresseerd in musea? Maar is het bezoeken daarvan (nog) niet mogelijk? Dan krijg je hier de kans om een kijkje te nemen in de verschillende musea in Nederland.
Onder bovenstaande titel geven vloggers een rondleiding in een museum en ze vertellen daar iets over. Je kunt het zien als een uitnodiging om dat museum te bezoeken of als een eerste kennismaking met de vele musea die Nederland bezit.
In deze rubriek wil ik je wekelijks een aantal musea tonen. Leuk om in het weekend te bekijken of als inspiratie voor uitstapjes.

In ieder geval veel plezier ermee!
(N.B. klik op de gekleurde naam van het museum om het vervolg van dat museum te zien.)

16 Het Natuurhistorisch museum Rotterdam: In dit doodleuke museum leer je alles over (dood)leuke dieren

Welkom in dit doodleuke pareltje in Rotterdam: Het Natuurhistorisch. Doodleuk, zeg je? Ja, zeker. Dit museum staat vol met opgezette dieren. Hoewel het luguber klinkt, al die dode dieren, is het dat niet. In dit museum leer je aan de hand van deze dieren van alles over hen en hun leefomgeving. En dat is interessant!
Rotterdam

17 Oude Sterrewacht Leiden: Lieke gaat op sterrenjacht

Natuurlijk, je kan gewoon ’s nachts naar buiten gaan om de sterrenhemel te bewonderen, maar je kan het ook hogerop zoeken. Lieke gaat de uitdaging aan en gaat op sterrenjacht bij de Oude Sterrewacht in Leiden!
Leiden

18 Groninger Museum: Felle tinten, uiteenlopende stijlen en kunst uit alle tijden

Either love it or hate it, lijkt het Credo van dit gebouw. Eén ding is zeker: Jip, die houdt ervan! Het kleurrijke Groninger Museum is ontworpen door de Italiaanse Alessandro Mendini – een architect die zich overduidelijk niet hield aan één bouwstijl. Nog voordat je dit eclectische gebouw binnenstapt, kijk je je ogen uit. En dan ben je nog niet eens binnen geweest! 😉
Groningen

19 Hermitage Amsterdam: Online rondleiding door tentoonstelling ‘juwelen’.

Pracht en praal schittert je tegemoet als je de tentoonstelling ‘Juwelen!’ in de Hermitage Amsterdam binnenloopt. Edellieden in heel Europa keken met ontsteltenis en afgunst naar de tsaren en tsarina’s van het Russische Hof. Veel juwelen zijn verloren gegaan tijdens de revolutie, maar wat er over gebleven is, is nu te zien in Amsterdam. Van diamant ingelegde tiara’s tot één van de vijf grootste parels ter wereld. Jip neemt je mee langs al deze pracht en praal en heeft het museum helemaal voor zichzelf en voor jou.
Amsterdam

20 Drents Museum: Populairder dan ooit: de ontdekking van het Drentse landschap

Wist jij dat Drenthe tussen 1850 – 1950 dé hotspot was voor schilders uit die tijd? Ook Van Gogh heeft hier een tijd gewoond! Barbizon van het Noorden, een betere naam voor Drenthe hadden wij niet kunnen bedenken. De titel van deze tentoonstelling in het Drents Museum, komt van het bekende Franse plaatsje Barbizon. In de 19e eeuw verkasten kunstenaars hier massaal heen om de landschappen te schilderen. Dit mondde zelfs uit in de heuse Barbizon-schilderstijl. Maar, wist jij, dat iets soortgelijks ook in Drenthe gebeurde?
Assen