Kijken, kijken, niet lopen (3)

Ben je geïnteresseerd in musea? Maar is het bezoeken daarvan (nog) niet mogelijk? Dan krijg je hier de kans om een kijkje te nemen in de verschillende musea in Nederland.
Onder bovenstaande titel geven vloggers een rondleiding in een museum en vertellen daar iets over. Je kunt het zien als een uitnodiging om dat museum te bezoeken of als een eerste kennismaking met de vele musea die Nederland bezit.
In deze rubriek wil ik je wekelijks een aantal musea tonen. Leuk om in het weekend te bekijken of als inspiratie voor uitstapjes.

In ieder geval veel plezier ermee!
(N.B. klik op de gekleurde naam van het museum om het vervolg van dat museum te zien.)

11 ARTIS Micropia: ontdek alles over microben!

Micropia is het eerste microbenmuseum ter wereld! Hier zie je iets heel bijzonders, het deel van de natuur dat onzichtbaar is. We zien ze niet, en toch vormen microben 95 procent van het leven op aarde. Jip interviewt Jasper Buikx, het hoofd van Micropia.
Amsterdam

12 Forteiland Pampus: grof geschut, 216 soldaten en een verpletterend uitzicht

Het IJmeer, Amsterdam, Almere en Marken. Alleen voor het spectaculaire uitzicht wil je het monumentale Forteiland Pampus al bezoeken. En dan is er ook nog de avontuurlijke geschiedenis van het eiland, wat zeker niet onder doet voor het uitzicht..
Muiden

13 Volkenkunde Leiden: Jip gaat op wereldreis langs de meest wonderlijke culturen

Op wereldreis in één dag? In Museum Volkenkunde in Leiden kan dat. Maak – gewoon in Nederland – een reis langs de continenten. En daar leer je een heleboel van kan Jip je vertellen!
Leiden

14 Volksbuurtmuseum Utrecht: Jelle ontdekt de goeie ouwe, Utrechtse volksbuurt

What happens in het buurthuis, stays in het buurthuis. Of toch niet? Jelle is vandaag in Utrecht bij het Nederlands Volksbuurtmuseum. In dit voormalig buurthuis komen de verhalen uit de historische volksbuurt Wijk C tot leven. Er is straatmuziek, een interactieve steeg en oudbewoners uit de wijk die vertellen over die goeie ouwe tijd. Je kan de oude volksbuurt zelfs ruiken, maar dat is, tja… een beetje heftig, kan Jelle je vertellen!
Utrecht

15 Vredespaleis: rechtvaardigheid, vrede en heel veel kunst

Jip heeft een bezoekerspas voor een van de best beveiligde plekken van Nederland bemachtigd: het Vredespaleis. Hier huist het Permanent Hof van Arbitrage en het Internationaal Gerechtshof van de Verenigde Naties. Normaal gezien een gebouw waar je dus niet zo makkelijk binnenkomt, maar gelukkig is er voor Jip (en daarmee ook voor jullie) een uitzondering gemaakt. Hoera!
Den Haag