Muziektheaterspektakel De Vlinderprinses

Het is zover!
De voorbereidingen voor de opvolger van het succesvolle buitentheater Toorn van Thunaer zijn in volle gang en komen nu in een stroomversnelling.
Vanaf vrijdag 13 januari 2023 kun je je aanmelden als toneelspeler, zanger, muzikant of vrijwilliger voor het muziektheaterspektakel. De Vlinderprinses wordt van 2 t/m 8 september 2024 gehouden in de open lucht aan de Stegenwantsweg op de es bij de kerk in Zweeloo.

Ga daarvoor naar www.vlinderprinses.nl en klik op ‘Aanmelden als speler’ of ‘Aanmelden als vrijwilliger’.

Tijdschema

Als je deelname overweegt, dan is onderstaand tijdschema van belang voor de planning van je andere activiteiten in 2024, zoals de zomervakantie:
Vanaf 13 januari 2023 aanmelding toneelspeler, zanger, muzikant of vrijwilliger;
Mei t/m juni 2023 audities toneel en zang;
Januari 2024 start toneel- en zangrepetities;
20 juli t/m 11 augustus 2024 zomervakantie;
12 augustus t/m 1 september 2024 repetities, ook op locatie;
2 t/m 8 september 2024 uitvoeringen incl. generale repetitie.

Toneelspelers, zangers en muzikanten

De Vlinderprinses bestaat uit een grote serie zelfgeschreven scenes en liederen. Het geromantiseerde verhaal is gebaseerd op historische feiten en regionale sagen en beschrijft wat er gebeurt als er in een kleine dorpsgemeenschap een bijzondere opgraving plaatsvindt.

Het verhaal is geschreven door Harm Dijkstra, Jan Kruimink tekent voor de liedjes en de arrangementen voor koor en orkest.

De muziekstukken zullen worden uitgevoerd door solisten, ensembles en een groot gemengd koor. Voor het spel zijn verder toneelspelers en figuranten nodig, die merendeels meezingen in het koor. De deelnemers komen zoveel mogelijk uit de regio en de uitvoering is in de streektaal.

Zes uitvoeringen in september 2024

Op zes avonden, van 2 tot en met 8 september 2024 wordt de productie uitgevoerd. De tribune biedt plaats aan ruim 900 toeschouwers per avond.
Tijdens de voorbereiding en de uitvoering van het project zijn veel mensen nodig als vrijwilliger: makers van kleding en attributen, decorbouwers, mensen die helpen bij het opbouwen van de speellocatie of in de bediening in de consumptietent, verkeersregelaars en begeleiders. De Stichting wil daartoe zo’n 150-200 vrijwilligers mobiliseren.

Als je vragen hebt: stuur dan een mail naar info@terklinke.nl