Expositie ‘Souvenir‘ geopend

Afgelopen zaterdag 3 december werd de kunstexpositie ‘Souvenir’ geopend, een initiatief van de gemeente Coevorden in het kader van Coevorden Culturele Gemeente 2021 -2022.
In deze tentoonstelling is werk te zien van 35 deelnemers, amateurs en professionele kunstenaars, verdeeld over 2 ruimtes, bij Galerie Kunst op nr 5 en het naastgelegen pand.

Opening door Bea Meppelink

De belangstelling voor de opening was groot. Na een inleiding door projectleidster Marieke Meijerink van de gemeente Coevorden als medewerker van Kunst en Cultuur over de achtergronden van de tentoonstelling werd het lint officieel doorgeknipt door wethoudster Bea Meppelink. Deelneemster Heleen Makkinga vertelde hoe zij het ‘bedenken en maken’ van haar werk beleefd heeft.

Centraal thema ‘Souvenir’

Het centrale thema voor het culturele jaar, ‘verbonden in verhalen‘, werd voor dit kunstevenement verfijnd tot het onderwerp ‘Souvenir’, met als eindresultaat een grote diversiteit aan kunstwerken met een zeer persoonlijke verhaal.

Rondkijkend krijg je een inkijk in een veelheid aan verschillende creatieve oplossingen die binnen dit thema werden bedacht en uitgeprobeerd:
collages van gevonden voorwerpen , landschappelijke vergezichten, verwijzingen naar historie en legenden van Coevorden, abstracte verbeeldingen, foto’s, vertalingen van persoonlijke herinneringen en dromen, et cetera.
De werken zijn allemaal echte souvenirs geworden: bijzondere, persoonlijke en memorabele momenten gevat in een kunstwerk.

Workshops en een boek over de ateliers

In aanloop naar de expo zelf werden er lezingen en workshops georganiseerd. Daarnaast bezocht Marieke Meijerink de ateliers van de deelnemers, waarover op dit moment een speciaal boek gemaakt wordt, met foto’s en verhalen van iedere kunstenaar afzonderlijk. Het boek is een verzameling van alle werken uit het project.

Bij bezoek aan deze tentoonstelling, kunt u voor €15 voor dit boek intekenen.

Expositie ‘Souvenir’, in Coevorden, nog te bezoeken tot 14 januari op Sallandsestraat nr. 5 en 7, op donderdag, vrijdag en zaterdag geopend van 13-17 uur.

Kom kijken!