Dalense kunstenaar Vera van Brakel in expositie Souvenir

In de expositie ‘Souvenir’ met kunst uit heel Coevorden is werk te zien dat gemaakt werd door creatieve inwoners uit Dalen.

Wist u hoe het thema ‘Souvenir’ kunstenares Vera van Brakel inspireerde bij het maken van haar schilderij?  In haar eigen woorden:

“Dit schilderij verbeeldt de relatie moeder en kind. Op het gedeelte links is het verleden te zien. Mijn oma met mijn vader op schoot. Ons gezin, mijn moeder in het kraambed bij mijn geboorte. Onze emigratie in 1958 naar Australië. Na drie jaar terug naar Nederland. Mijn jongste zusje en ik kregen een souvenir mee: een koalabeertje. Geen woning hebbend werden mijn zusjes en ik op kostschool geplaatst. Ik had heimwee naar mijn moeder en vond troost bij mijn beertje.

De lengtestrepen bovenin het schilderij verbeelden de onmacht, het niet voldoende kunnen geven van liefde door mijn moeder (ouders) aan ons kinderen.

Het Mariabeeld `moeder en kind´ heb ik van thuis meegekregen bij het overlijden van mijn laatste ouder. In het midden de foto´s van trouwen en zelf kinderen krijgen.
Rechtsonder zijn onze twee jongste kleinkinderen op de foto.
Toekomst: Puck ´moedert´ al heerlijk over haar babybroertje Hein.”

Vera van Brakel, Moeder en Kind – gemengde techniek op canvas (collage) – 80 x 80 cm

De expositie “Souvenir” in Galerie Kunst op Vijf
Sallandsestraat 5 en 7, Coevorden
Open: donderdag, vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur
Tentoonstelling Souvenir van 3 december t/m 7 januari a.s.
Gratis entree