Dalense kunstenaar Marieke Geerlings in expositie Souvenir

In de expositie ‘Souvenir’ met kunst uit heel Coevorden is werk te zien dat gemaakt werd door creatievelingen uit Dalen.

Wist u hoe het thema ‘Souvenir’ kunstenares Marieke Geerlings inspireerde bij het maken van haar beeldengroep?

In haar eigen woorden:
Wat ik mooi vond aan dit project was, dat het werd gerelateerd aan ‘out of the box’ denken. Ik begon met het maken van grote tekeningen, het afgevallen krijt intrigeerde me en ik besloot, dat dit mijn souvenir zou worden. Met mijn vertrouwde manier van werken heb ik dit werk om het krijt heen gebouwd, maar het vroeg veel aanpassingen, heel veel strijd en een nieuwe manier van denken om alles tot een goed einde te brengen. Belangrijk was daarom voor me, dat het woord ‘Souvenir’ als blijvende herinnering onderdeel werd van mijn werk: de bol met inhoud staat voor verleden en heden; gevangen krijt en een toekomst die nog transparant is.
Ik schreef ooit een keer: ‘keurslijven moeten op zichzelf staan, net als vleugels’ en dat is, voor mij, in dit kader gebeurd. Vertrouwd en nieuw. Zonder Coevorden Culturele Gemeente, was dit beeld en deze nieuwe manier van werken er nooit geweest.

Marieke Geerlings, Beeld van Strijd – keramiek, glazuur, bladgoud, krijt, epoxy, lood, rubber en glas –
120 x 110 x 153 cm

De expositie ‘Souvenir’ is nog te bezoeken tot en met 7 januari, van donderdag t/m zaterdag van 13- 17 uur. De entree is gratis.