Programma tijdens ‘Kerst op het plein’

Het programma  ‘Kerst op het Plein’ is rond. Op zondag 15 december starten vanaf half drie de activiteiten. Er staan diverse kramen bij de kerk. Het aanbod is divers, maar wel gericht op de kerst. Zo zijn er kerststukjes, vogelhuisjes en sieraden te koop. Daarnaast staan er eettentjes waar allerlei lekkere hapjes en drankjes te koop zijn. De plaatselijke Echte Bakker Eising en Bakkerij Kalkdijk verlenen medewerking.
Voor de kinderen wordt ook gezorgd. Er staat een verlichte zweefmolen en er is een springkussen.

Muziek

De Dwaalgasten spelen folkmuziek en dweilorkest De Liefhebbers heeft kerstliederen ingestudeerd.
In de kerk geeft het koor Daler Voices miniconcerten van 16.45 – 17.30 uur  ( let op: de deuren gaan dicht dus wees op tijd binnen) en van 18.45 uur tot 19.15 . En hierna, dus om 19.15, sluiten ze af op het plein (mits het weer het toelaat) en kan iedereen heerlijk meezingen.

Wandeling

Daarnaast is er een speciale wandeling door het dorp. De start is om 16.15 uur bij de kerk. Midwinterhoornblazers zorgen voor mysterieuze klanken onderweg. De verlichte route voert langs diverse locaties, waaronder de Daoler Tuun. Daar is een levende kerststal en wordt het kerstverhaal verteld. In de tuin staat een kraam met etenswaren en drinken.

Programma-overzicht

14.30 uur start markt, zweefmolen, springkussen, optredens Dwaalgasten en De Liefhebbers
16.15 uur start wandeling vanaf het plein voor de kerk
16.45 – 17.30 uur Daler Voices in de kerk
17.30 uur kerstverhaal in de Daoler Tuun
18.45 – 19.15 uur Daler Voices in de kerk
19.15 – 19.30 uur afsluiting op het plein met de Daler Voices

Rotary Coevorden organiseert ‘Kerst op het Plein’. De opbrengst is voor twee goede doelen: de Stichting Duofietsen en Loopgroep Hi5.