Dwaalgasten op het plein

De vier muzikanten Marike, Annemiek, Wim en Geert vormen samen de groep Dwaalgasten. Zij zullen optreden op het plein voor de kerk tijdens ‘Kerst op het plein’. We praten met de groep zonder Annemiek, want zij is ziek.

Dwaalgasten

De groep is rond 2010 gevormd. Ze waren allen lid van het Wereldmuziekensemble van de Muziekschool in Emmen. Toen deze Muziekschool stopte, gingen enkele liefhebbers samen verder en met z’n vieren vormden ze na enige tijd de Dwaalgasten. Ze maken graag samen muziek en spelen wekelijks samen. Hun muziek noemen ze wereldmuziek. Ze spelen snelle en melancholische muziek uit de Balkan, vrolijke en droevige ballades uit Ierland en Schotland, Spaanse liedjes, liedjes van Gerard van Maasakkers en Harrie Jekkers, kortom alles wat zij zelf heel fijn vinden om te zingen en te spelen. Het is een combinatie van folkmuziek en wereldmuziek en het is moeilijk om er een naam aan te geven, want het is zeer veelzijdig.

Optredens

Een bijzonder optreden was in Zaltbommel waar het festival d’Waalmarkt werd georganiseerd en zij waren als Dwaalgasten zeer welkom. Onlangs traden ze op in De Herbergier in Emmen. Ze vinden het prettig om af en toe op te treden, dat geeft ook wat meer druk op de repetitieavonden om extra te oefenen. Ze spelen het liefst akoestisch, dus zonder geluidsversterking. Dan komen hun zang en de begeleiding het beste uit. Zingen blijft voor hun de basis, al hebben ze ook enkele instrumentale nummers. Op hun website www.dwaalgasten.eu is verdere informatie te vinden.

Taakverdeling

Marike doet percussie, kazoo en zang, Annemiek blokfluit, percussie en zang, Geert verschillende gitaren, accordeon, banjo en zang en Wim akoestische basgitaar, concertina en zang. De keuze van de liedjes gebeurt in goed overleg. Ze vormen een hechte vriendengroep en trekken ook buiten de repetitieavonden met elkaar op. Het plezier in het samen muziek maken staat voorop en daar halen ze veel energie uit.

Op het plein

Ze zijn gevraagd om op te treden op het plein en dat doen ze graag. Ze zijn druk aan het overleggen welke liedjes ze ten gehore zullen brengen. Ze hebben carte blanche gekregen van de organisatie, maar houden natuurlijk rekening met het evenement waaraan ze meedoen. Ze hopen dat er mensen zullen blijven staan bij het podium waar ze optreden en dat de muziek die ze maken gewaardeerd zal worden.