Dalen Promotie op het kerstplein

In ons dorp zijn de afgelopen week weer kerstbomen met verlichting geplaatst en is Dalen in kerstsfeer gekomen. Een groep enthousiaste vrijwilligers uit allerlei organisaties heeft dit geregeld en al jaren doen zij dat op deze manier. Sommigen zitten bij de stichting Dalen Promotie. Deze stichting bestaat uit negen mensen. We hebben een gesprek met Henk Scholten, penningmeester van stichting Dalen Promotie.

Dalen Promotie

Als Stichting organiseren zij de Drentse Fiets4Daagse (DF4D) in Dalen en al meer dan 40 jaar de zomeravondmarkten, daarnaast zijn zij behulpzaam bij o.a. de Albert Eisingloop, bij de miss Summerverkiezing, de intocht van Sinterklaas en nog veel meer. Ze hebben commissies die zich met de verschillende evenementen bezighouden. De zomermarkten vergen veel voorbereidingstijd en veel overleg. Samen met Rikus Zwiers, de marktmeester die veel marktkooplui kent, trekt Henk deze kar en onder de leiding van Jan Zwiers wordt er in november alweer een start gemaakt voor de DF4D in juli van het volgend jaar.

Eigen materialen

Ze beschikken over een eigen elektrische auto, een grote aanhanger en heel veel materialen, zoals podiumelementen, meerdere tenten (waarvan twee die na gebruik bij het glasvezelproject bij de Stichting in beheer zijn gegeven), wegafzettingen, verlichting. Dit alles wordt opgeslagen bij Jan Kip in de schuur. Ze hebben deze materialen kunnen verwerven door gunsten en giften van lokale ondernemers, de Rabo, Ons Dalen, en alleen voor de DF4D ontvangen zij een subsidie van de Gemeente Coevorden. De materialen mogen, na overleg, om niet, door allerlei organisaties gebruikt worden in Dalen.

Kerst op het plein

Ook dit jaar zijn ze weer benaderd door Rotary of ze wilden meehelpen en graag doen ze dat. Op  zaterdag plaatsen ze de wegafzettingen voor de verkeersomleidingen, ze zorgen voor verlichting van de molen Jan Pol en op zondagmorgen bouwen ze het podium met een tent op het plein voor de kerk. Na afloop van alle activiteiten halen ze alles weer weg. Ze hopen dat het weer meewerkt en dat velen  zondagmiddag aanwezig zullen zijn.