Werkgroep Verkeer, Veiligheid en Vervoer

De werkgroep Verkeer, Veiligheid en Vervoer houdt zich bezig met de knelpunten op het gebied van het verkeer in Dalen, de veiligheid en het (openbare) vervoer.

De werkgroep werkt ook aan de bevordering van de veiligheid op het station in Dalen. Een van de resultaten is dat er Serviceteams komen op de lijn Emmen-Zwolle, in de trein en op het stationsgebied.

Schouw

Op 26 april 2019 heeft de werkgroep Vervoer, Verkeer en Veiligheid een schouw georganiseerd. Samen met de wethouders Jan Zwiers en Jeroen Huizing en enkele ambtenaren van de gemeente heeft de werkgroep een ronde door Dalen gefietst waarbij de, door bewoners aangedragen, knelpunten ten aanzien van verkeer en veiligheid, zijn bekeken.

Samen met de waarnemingen uit een eerdere schouw, met onder andere het gehandicaptenplatform en bewoners van de Selkergoorn, zijn de knelpunten gebundeld in een boekwerk en aangeboden aan de deelnemers van de schouw.

Deze manier van het kenbaar maken van de problemen is alle partijen goed bevallen. De eerste zaken zijn onmiddellijk opgepakt door de gemeente. De overige punten zullen tijdens het reguliere overleg van de gemeente met de werkgroep terug komen.

We houden de vinger aan de pols en zullen u via deze site op de hoogte houden zodra er wat te melden valt.

Als u meer wilt weten, neemt u dan contact op via de mail.