Speeltuinen Dalen

De Werkgroep ‘Speeltuinen Dalen’  onderzoekt of het mogelijk is om speeltuinen in Dalen te realiseren.

Ouders, grootouders, buurtbewoners gaven naar aanleiding van een oproep aan dat er behoefte is aan plekken dichtbij huis waar kinderen met elkaar kunnen spelen. Het bevordert de gezondheid van kinderen, ze spelen samen en het zijn ook voor de buurt ontmoetingsplekken. Uiteindelijk maakt het Dalen een aantrekkelijker dorp om in te wonen en te leven.

De Werkgroep Speeltuinen bestaat uit een groep ouders, die de plannen voorbereidt. Er wordt gekeken naar speeltuinen op drie locaties: Kolkakkers/Laveringsveen, Stellingmolen/rand parkje en aan de Wilgenstraat (terrein tussen de Keuterbrink en Vleerweg).

Er is overleg met de omwonenden en de werkgroep kijkt naar ontwerpen en onderzoekt wat de kosten zijn. Uiteindelijk volgt begin 2020, in overleg met Dorpsbelangen, een beslissing of het haalbaar is om drie speeltuinen in Dalen te realiseren. De Werkgroep is in gesprek met de gemeente over de realisatie van de plannen. De gemeente staat positief tegenover het initiatief en denkt met de werkgroep mee.

Wil je alvast meer weten? Kijk dan op Facebook of Instagram: @speeltuinendalen. Of neem contact met ons op via e-mail .

Logo speeltuinen Dalen