Sleutelstudent zet mailadres gratis om!

Sleutelstudent: altijd blij met een uitdaging

Iedereen kent het wel: een onwillige printer, een pc die tergend traag is geworden, een programma dat niet meer wil opstarten of slecht bereik  van je WiFi in de tuin. Sleutelstudent is een bedrijf van jonge jongens en meisjes die mensen op een laagdrempelige en leuke manier hulp willen bieden bij zulke digitale ongemakken. Ook in de gemeente Coevorden is Sleutelstudent actief, ze zijn immers een samenwerking met Glasvezel Zuidenveld aangegaan.

“Wij worden het meest ingeschakeld voor de gratis e-mailomzethulp”, legt Nander Stellink, de jeugdige oprichter van het jonge bedrijf Sleutelstudent, uit. Inmiddels heeft Sleutelstudent al honderden huishoudens geholpen met de overstap naar een toekomstbestendig e-mailadres. Ook worden de jonge ondernemers steeds vaker te hulp gevraagd bij kleine en grote computerproblemen. “Met elke uitdaging zijn we blij”, lacht Nander. “Op dit moment hikken veel gezinnen tegen de beperkingen van de oude kabel aan”, vervolgt hij. “Iedereen heeft tegenwoordige meerdere apparaten in huis, die vaak tegelijkertijd gebruik maken van de WiFi en dat worden er alleen maar meer in de toekomst. Wij als techneuten zijn misschien nog wel enthousiaster dan de gemiddelde inwoner van de gemeente Coevorden over de komst van een ultrasnel glasvezelnetwerk. Wij vinden het ook altijd erg mooi om te zien wanneer iemand, net als wij, het meeste uit die glasvezelverbinding wil halen.”

Foto vrouwen met laptop

Nander legt uit dat inwoners van de gemeente Coevorden, die een abonnement nemen bij één van de providers op het glasvezelnetwerk, gratis e-mailomzethulp kunnen krijgen van zijn bedrijf. “Glasvezel is de toekomst wat ons betreft, dus wij steunen het bewonersinitiatief graag op deze manier. Mensen kunnen gewoon doorgeven via onze website (www.sleutelstudent.nl) of ons telefoonnummer (0900-1234533, 90 cent per gesprek) dat ze gebruik willen maken van onze diensten. Wij maken dan een afspraak met ze. Eén van onze Sleutelstudenten gaat dan op de afgesproken dag naar deze mensen toe en gaat samen met ze achter de computer zitten. Er wordt dan een nieuw provider-onafhankelijk mailadres aangemaakt. Bijvoorbeeld een gmail- of een hotmail-adres. Met een provider-onafhankelijk mailadres kun je net zo vaak van provider wisselen als je wilt,” verklaart Nander. “Je mailadres kan dan altijd gewoon hetzelfde blijven.” Maar de gratis service van Sleutelstudent gaat nog verder, legt hij uit. “De Sleutelstudent zet ook alle mailcontacten over naar de nieuwe mailaccount en zorgt ervoor dat alle contacten een mail krijgen in de trant van “Hallo, mijn nieuwe mailadres is ….. Wilt u mij voortaan op dit adres mailen?” Nander en zijn collega’s hebben hier inmiddels ruime ervaring mee opgedaan. “We helpen graag en alleen deze service voor abonnees op het netwerk van Glasvezel Zuidenveld is gratis. Voor al onze andere diensten, zoals het weer op snelheid brengen van een computer of laptop of het verhelpen van WiFi-problemen, vragen we wel een vergoeding.”

Foto mannen bij bord Sleutelstudent

“Ook bedrijven schakelen Sleutelstudent in voor hun zakelijke mailaccount of een eigen cloud-oplossing”, vertelt Nander. “Dit kan dankzij het nieuwe glasvezelnetwerk met gemak gerealiseerd worden en zo kunnen bedrijven zich beter beveiligen tegen bijvoorbeeld dataverlies. Want er is natuurlijk niets ergers dan al je bedrijfsgegevens verliezen. Dankzij de snelle verbindingen die nu mogelijk zijn kunnen automatische backups naar de cloud worden ingeschakeld.”

“De nieuwe mogelijkheden met glasvezel zijn eindeloos”, besluit Nander. “Glasvezel is de beste technische innovatie voor de regio om ervoor te zorgen dat deze nu, maar zeker ook in de toekomst aantrekkelijk blijft voor bewoners en bedrijven!”

Bron: Glasvezel Zuidenveld
Blogdatum: 13 november 2019
Auteur: Marja Jonkers